Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, va donar el tret de sortida ahir a la nit a la seva 21a edició i avui ha arrencat el gruix de la programació que omplirà, durant tot el cap de setmana, les places, carrers i teatres de Reus de circ. Les 39 companyies participants ja han arribat a la capital del Baix Camp i es preparen per oferir les més de 100 representacions que es podran veure durant la Fira.

L’espai de professionals obre les seves portes

Avui han arrencat les activitats de Trapezi destinades a professionals de sector, programadors, distribuïdors, companyies, institucions, escoles i particulars, entre d’altres.

Al matí s’ha realitzat una visita al Convent de les Arts d’Alcover, espai recentment transformat en espai d’exhibició i creació. Allà ha tingut lloc una breu presentació de La Central del Circ, potenciant així la connexió entre centres i impulsant sinèrgies a nivell territorial entre equipaments d’arts escèniques.

A més, els professionals han pogut gaudir de la mostra de dos processos de creació, el del solo Phantôme, de l’artista reusenc format a Le Lido – Toulose Pablo Molina, i Set up, de la companyia Los Barlou, nou espectacle que s’estrenarà el mes de juny de 2017. Los Barlou és una nova formació integrada per tres habituals de l’escena catalana: Dani Cercos ‘Patillas’, Jordi Juanet ‘Boni’ i Minervo Montell ‘ Miner’.

A la tarda, ha tingut lloc la sessió de presentació de Trapezi 2017, on s’ha donat la benvinguda a tots els participants, equip, institucions i entitats implicades. La direcció artística ha presentat la nova etapa i hi ha hagut també presentacions dels col·lectius d’associacions del sector que formen part de la Fira d’enguany: la Federació Estatal d’Associacions de Professionals del Circ (FEADPC), Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona), Carampa Escuela de Circo (Madrid) o la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC).

Demà dissabte l’espai de professionals segueix a ple rendiment amb altres activitats programades.

Divendres, segon dia de Trapezi, la Fira en ple rendiment

Els espectacles de Trapezi han començat avui a les 18h, amb un 80% d’espectacles al carrer. Un total de 16 espectacles s’han vist i es podran veure al llarg de la tarda, vespre i nit, fins a les 00.30h que tindrà lloc la segona nit de Cabaret.

El Cabaret, que ahir va inaugurar la Fira, comptarà avui amb les actuacions dels Baltic Seaman, duo suec de perxa xinesa, la corda del duo Toni&Mila, els malabars amb swing de Ramiro Vergaz, les cintes i la música d’Oskar Mauricio i Diego Lopez, les verticals d’Oneil Reyes i la roda Cyr d’Hugo Bergman. Els presentadors seran tres clowns de luxe, Joan Arqué ‘Arquetti’, Jordi Martínez i Oriol Boixaderas ‘Oriolo’ i la música anirà a càrrec de Joan Garriga i els CIrconautes.

Dissabte,  matí i tarda plens de circ

Demà dissabte 13 de maig, tercer dia de Trapezi, es podran veure 33 espectacles a les places i carres de Reus. A partir de les 10.00h del matí, hora en que s’obre l’espai per als més petits, el Trape-Xics, la programació circense ja no s’atura fins les 00.30 de la nit que es celebrarà la darrera nit del Cabaret a la Plaça del Mercadal.

Entre els espectacles que es podran veure demà, destaquen Pulso, dels Atempo Circ i Espera, de la cia Eia, muntatges que s’estrenen al Trapezi, Udul de Los Galindos, preestrena en el marc de la Fira o Mira’T, de Circ Pànic, coproducció de Trapezi i el Festival Sismògraf. A més, el públic també podrà gaudir de diversos espectacles de sala com Möbius de Miguel Gigosos al Teatre Bràvium, Quijote, el vértigo de Sancho, un espectacle dels bascos Markeliñe que es podrà veure al Teatre Fortuny, Invisibles del Circ d’Hivern de l’Ateneu de 9Barris i l’estrena de Pulso, dels Atempo Circ, que es podrà veure a les 23.00h a La Palma.