Aquest dijous 11 de maig, Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, dóna el tret de sortida a la seva 21a edició amb la primera de les dues funcions escolars que podran gaudir els alumnes de 5è i 6è de primària dels centres educatius de Reus. Més de 500 alumnes podran gaudir d’Invisibles, l’espectacle del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris que també es podrà veure un cop inaugurada la Fira al Teatre Bartrina. Tota la informació de #Trapezi2017 es pot seguir ja des de l’App Reus City.

Acte d’inauguració oficial a les 20:00 h

Més enllà de les funcions escolars, aquest dijous a la tarda s’inaugura Trapezi oficialment. A les 20.00h es celebra una inauguració institucional a Cal Massó i a les 22.30h a la Plaça del Mercadal tindrà lloc el Cabaret Inaugural, format que es repetirà totes les nits de Trapezi. Al llarg de quatre dies, un total de 39 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que es convertirà en l’aparador del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

La inauguració institucional que tindrà lloc a Cal Massó comptarà amb parlaments de Leandro Mendoza, director artístic de Trapezi, Joan Olivella, diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Xavier Díaz, director de l’ICEC i Carles Pellicer, alcalde de Reus. Entre d’altres autoritats locals, també assistiran a la inauguració Montserrat Caelles, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus i Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

Cabaret al Mercadal a les 22:30 h

El Cabaret és un any més el format escollit per inaugurar la Fira i enguany ho fa amb una sorpresa, uns presentadors de luxe: Jordi Martínez, Joan Arqué ‘Arquetti’ i Oriol Boixader ‘ Oriolo’. Els tres pallassos, vinculats a Monti & Cia i a Rhum & Cia, coincideixen després de molts anys sense trepitjar plegats els escenaris escollint el Trapezi com a esdeveniment ideal per fer la nova aparició. D’aquesta manera, el Cabaret manté l’aposta cap a la teatralització d’un format que ha funcionat molt bé els darrers anys i que aquest any canvia de lloc i omplirà la Plaça Mercadal totes les nits de la Fira. I tot acompanyat per la música en directe de Circonautes, hàbils músics de música circense, i Joan Garriga, ànima i cantant de grups com Dusminguet o la Troba Kung Fú.

Tota la informació de #Trapezi2017 a l’aplicació de mòbil Reus City

Una edició més, el festival Trapezi està disponible en aplicació mòbil per facilitar que  els reusencs i les persones que visiten la ciutat tinguin un accés ràpid als serveis de ciutat i a les informacions d’utilitat vinculades a aquest esdeveniment cultural. Per accedir-hi cal descarregar-se l’aplicació de ciutat Reus City.

Des de la seva creació, l’app Reus City ha ofert als seus usuaris aplicacions específiques vinculades a les principals activitats culturals i de promoció com han estat les festes majors o la campanya de Nadal. En aquest cas, l’app del Trapezi ofereix la programació, les informacions de darrera hora a través de les xarxes socials, la previsió meteorològica, l’oferta de restaurants, els aparcaments i els principals serveis de ciutat. Tot plegat, amb utilitats addicionals vinculades al geoposicioament dels usuaris.