http://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-trapezi-2017-7.jpg

Activitats per a professionals

Exposició “Papers de Circ”

De l’11 al 14 de maig
Castell del Cambrer

L’exposició “Papers de Circ” està pensada com una distracció visual, però és també un intent d’aprofundir en l’univers circense.

“Papers de Circ” vol ser una panoràmica general de les arts de la pista i, especialment, de tot allò relacionat amb la publicitat i la promoció d’artistes, empreses o espectacles.

Recull una àmplia mostra de postals, programes de mà, segells, revistes, targetes de visita, cromos, pintures i programes de cinema en un conjunt que, sense pretendre ser exhaustiu, crec que explicita a bastament la iconografia i els codis característics d’una art escènica que ha estat influenciada per les diverses tendències de les arts plàstiques dels segles XIX i XX.

Divendres, 12 de maig

Activitats:

12.00 – 14.00h
A Alcover (Camp de Tarragona)

Visita al Convent de les Arts d’Alcover

En el marc d’aquest convent recentment transformat en espai d’exhibició i creació, el primer punt de trobada, situat a 15 kms. de Reus, dóna veu a la primera etapa de creació i recerca.

Farem una visita a aquest espai i també una breu presentació de La Central del Circ, espai de creació i assaig de Barcelona, potenciant així la connexió entre els centres i impulsant sinèrgies a nivell territorial entre equipaments d’arts escèniques.

Hi haurà també dues mostres del procés de creació de treballs ben diferents:

Pablo Molina, jove artista reusenc format a Le Lido -Toulouse, presentarà el seu solo Phantôme, que ell descriu així: Figura irreal, imaginària i normalment incorpòria creada per la imaginació; Atorga vida a tot el semovent, dotat de moviment i evolució. Aquesta entitat apareix especialment impresa a la memòria de forma turmentadora.

I la companyia Los Barlou presentaran un extracte de ‘Set up’, el seu nou espectacle que s’estrenarà el mes de juny de 2017. Malabars, màgia, monocicles i equilibris impossibles, tot amb humor a dojo i acció trepidant, són els principals ingredients d’aquest espectacle per a tot tipus de públic i que es pot fer al carrer, teatre i/o altres espais polivalents.

Los Barlou són una nova formació  integrada per tres habituals de l’escena catalana: Dani Cercos “Patillas”, Jordi Juanet “Boni” i Minervino Montell “Miner”.

16.30 – 18.00h
A l’Espai Professional

Benvinguda i presentació Trapezi 2017

Sessió de benvinguda amb tots els participants, equip, institucions i entitats implicades. L’equip organitzador presentarà la nova etapa, el programa detallat de Trapezi 2017 i les activitats professionals.

Hi haurà també presentacions dels col·lectius i associacions del sector que formen part de Trapezi 2017: la Federació Estatal d’Associacions de Professionals de Circ (FEADPC), Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona), Carampa Escuela de Circo (Madrid) o la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC).

Dissabte, 13 de maig

Activitats:

10:30 – 12.00h
A l’Espai Professional

Producció, co-producció i altres reptes pel circ i les arts escèniques.

Sessió adreçada a companyies, programadors i agents locals i estatals.

Trapezi vol reforçar la producció i el treball en xarxa i potenciar aquesta fase tan important per les arts escèniques i encara fràgil en l’àmbit del circ. Donar veu a iniciatives, estructures i companyies que han treballat enfocats en aquest sentit i imaginar formules conjuntes per recolzar-nos, reforçar les estructures ja existents i suggerir-ne de noves.

Per començar, dues companyies presentaran el seu projecte per donar-li visibilitat i buscar complicitat, coproductors i possibles col·laboradors per tal d’arribar a la producció final més ben acompanyats. Seran la companyia Psirc, amb El meu nom és Hor i el Circ d’hivern de l’Ateneu Popular de 9barris, que presentarà la producció per 2018 dirigida enguany per Los Corderos.

A la taula rodona posterior hi intervindran Pia Mazuela (Cia. Sol Picó), Ramon Simó (ex-director Festival Grec) i Maria Folguera (Teatro Circo Price) i estarà moderada per Laia Alzueta.

14.00 – 16:30h
Als Jardins de La Palma

Dinar obert a tots els professionals

Sessió de trobada i intercanvi entre companyies, programadors i altres agents per afavorir connexions i encetar noves relacions, col·laboracions i possibilitats.

Diumenge, 14 de maig

Activitats:

13.00 – 14.00h
A l’Espai Professional

Vermut amb tots els participants

Sessió informal de comiat per consolidar la feina iniciada, refermar voluntats, compartir conclusions i seguir construint conjuntament de cara a la propera edició.

Més informació i inscripcions

Clara Matas Vidal
professionals@trapezi.cat
+34 660 066 048