A una setmana de començar la 20 edició de Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, es presenten noves propostes que entren a formar part de la programació que acollirà Reus del 12 al 15 de maig. D’aquesta manera, la programació de Trapezi passa a complementar-se amb Pablo Domichovsky i les seves verticals, l’espectacle de perxa xinesa d’Andrea Sperotto i un número d’equilibris acrobàtics del Duo Leti i Fer, membres de la Compañía Tierra. Amb les noves incorporacions, la Fira acollirà un total de 31 companyies que oferiran els seus espectacles i, durant quatre dies ompliran de circ i activitats places, equipaments i carrers. Amb la suma d’aquestes tres companyies, Trapezi guanya també un nou espai a la ciutat, la Fira Centre Comercial.

Les propostes es sumen a la programació de Trapezi que recull gran varietat de formats que ens ofereix el circ català, des del públic més petit al més exigent, i desplegant totes les estètiques que existeixen en aquest art mil·lenari. Els diversos artistes que en formaran part mostraran al públic un total 20 de disciplines: verticals, manipulació d’objectes, acrobàcia, contorsió, suspensió capil·lar, Beat-Box, malabars amb pilotes normals i de rebot, masses, diàbolo, perxa xinesa, roda Cyr, trapezi en solo i en duo, corda volant, equilibris acrobàtics, equilibris sobre ampolles, corretja aèria i funambulisme.

Les noves incorporacions són:

«Inestable», de Pablo Domichovsky (Catalunya). El sentit de l ‘equilibri, permet a humans i animals caminar sense caure o podríem dir que és la capacitat d’ assumir i sostenir qualsevol moviment o posició del cos contra la força de la gravetat.

«Duo Leti i Fer», de Duo Leti i Fer (Catalunya). Potser hi ha alguna cosa més subtil que el temps? Dos personatges es troben, juguen i comparteixen per superar les seves pors i obsessions, creant moments tan delicats com efímers. La delicadesa i el virtuosisme es conjuguen en aquest número que commourà als espectadors.

«Qui vol escalar una muntanya comença per baix (proverbi xinès)», d’Andrea Sperotto. Un personatge, un pal xinès, un lloc i un temps indefinit. Un moment que explica les desventures d’aquest acròbata amb el seu pal. A poc a poc aquestes desventures van transformant-se en aventures… Pot ser que de vegades és més important el decurs que el destí previst.