; Company Midnight | Fira Trapezi Reus
Ajuntament de Reus

US

Un quadre de dos Homo sapiens idioticus únics. Dos còmplices que, junts, han trobat tot el que es pot fer amb un ganivet.

L’estructura és el petit món perillós. Els ganivets, com altres objectes, estan penjats a dalt i poden caure en qualsevol moment. Si empeny aquell polsant, els objectes poden caure. Immediatament… o amb un petit retard. Una barreja malsana de llançament de ganivets, un ordinador rebel i un munt de males idees…

“US” és una col·laboració entre Joris Verbeeren i Simone Scaini.
Per aquest espectacle s’han inspirat en la quotidianitat i en les passions comunes.

Simone és acròbata de formació i Joris un malabarista, i per aquest espectacle s’han submergit a l’univers del llançament de ganivets i han investigat aquesta tècnica de circ tradicional durant 3 anys.
Buscant crear una forma entre el circ tradicional i el contemporani, els artistes usen influències de malabars, slapstick, cuina japonesa, Flairtending i màgia.
Allunyant-se del clàssic llançador de ganivets i el seu ajudant, continuen buscant el perill i l’emoció que tots estimem al circ clàssic.
Al costat de les disciplines circenses utilitzades a l’espectacle, el duo ha anat desenvolupant el tercer actor de l’espectacle:
L’estructura.
De l’estructura hi pengen uns 100 objectes que poden caure en qualsevol moment controlats amb l’ordinador.

Per això, el duo va desenvolupar el seu propi sistema i programari. Tots els efectes de teatre estan completament controlats pels actors des de l’escenari. Impossible fer alguna cosa que no sigui divertida.
L’espectacle combina llançament de ganivets, tecnologia i comèdia.

Fitxa artística

  • De i amb: Joris Verbeeren i Simone Scaini
  • Mirada Externa: Wennie Deruyck, Sander Decuyper, Maxime Dautremont i Hanne Vandersteene
  • Suport tècnic: Felix Rep i Emmanuele Marangon
  • Video: Jakob Rosseel
  • Difusió: Nicoletta Battaglia

Residencies

Transfo Labo, Cirkl Leuven, CC De Ververij Transfo Zwevegem Kunsten op Straat, Mira Miro i Perplx

Amb el suport del Govern Flamenc