ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
Ajuntament de Reus

Col 3

 • Data
  Dijous 12, 22.00 h (60′)
  Divendres 13, 22.30 h (90′)
  Dissabte 14, 22.30 h (90′)
 • Lloc
 • Durada
 • Preu
  3€
 • País
 • Web
  Tots els públics

Cabaret

MARIA SOLÀ 1981
Artista polifacètica
Nascuda a Barcelona el 1981, va estudiar disseny gràfic a Elisava (2002) i tècnic de l’espectacle al TTE (2006). Cofundado-ra de Las Feas, companyia de titelles i tonteries, juntament amb Mireia Nogueras (2002-2006). Del 2008-2021 es va tras-lladar a Dinamarca i va crear, juntament amb Lisa Madsen, una estranya empresa d’entreteniment: Brunette Bros., que du-rant 13 anys va definir un humil i peculiar encreuament artístic entre un caos ben compost i el pur entreteniment, amb teatre de titelles, pallassos d’avantguarda, circ i un gran univers musical. La particular expressió artística de la companyia ha girat amb diferents espectacles i coproduccions a la major part d’Europa.

El 2012 la Fundació d’Art de l’Estat Danès els coprodueix l’espectacle itinerant Capra Grassa i el 2014 per a la creació de l’espectacle Brunette Bros Circus – “The greatest & the 2nd smallest Circus in the world”. El 2015, l’Ajuntament de Copenhaguen subvenciona la producció de The Bluenette Sisters. El 2018 va guanyar el premi a la millor interpretació per l’espectacle Brunette Bros Circus – “The greatest & 2nd smallest Circus in the world” de la Fira de Titelles de Lleida. Des del 2008, Brunette Bros. va rebre premis de diferents ajuntaments europeus i associacions culturals per al desenvolu-pament de les arts escèniques.

El cartellisme, l’escenografia, el vestuari, les titelles i la música són els pilars de la seva identitat artística juntament amb la improvisació i l’il·lusionisme. Té especial debilitat per a la creació d’universos i personatges que qüestionen la realitat i que connecten l’espectador amb la memòria.

Retorna a la costa catalana on l’any 2019 autoprodueix el seu primer disc My Coconut juntament amb The Immaculate Con-ceptions, i l’any 2021 grava el segon Mama‘s Rules juntament amb The King of the Calypso. Ha tocat en vàries bandes com Los Boozan Dukes, Skraldesband o The Bluenette Sisters. Actualment està submergida en la creació de Mama Calypso, La película, espectacle a solo.