Ajuntament de Reus

Entre els noms internacionals destaca Circus Ronaldo, una de les companyies històriques amb més trajectòria d’Europa

Destaquen els espectacles d’Escarlata Circus i el darrer Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris que formen part de la programació local

Un total de 31 companyies, amb 22 espectacles i més de 100 representacions passaran per Reus entre el 9 i el 12 de maig

29 d’abril de 2019 – Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.

La programació artística de Trapezi 2019 compta amb més d’una vintena d’espectacles de 31 companyies vingudes tant de Catalunya com d’arreu de l’estat i internacionals. La direcció ha seleccionat els espectacles en funció de tres criteris: que tinguin voluntat de comunicar amb el públic, que comptin amb una factura professional i un equip artístic que permeti promoure la professionalització i, per últim, que garanteixin l’excel·lència tècnica.

Trapezi, un aparador del circ internacional

La Fira Trapezi segueix consolidant els vincles amb la creació internacional i enguany compta amb un total de dotze companyies estrangeres que presentaran els seus espectacles.

Circus Ronaldo és una companyia històrica, de Bèlgica, provinent d’una saga d’artistes de circ ambulant que es remunta al segle XIX. Presentarà l’espectacle Fidelis Fortibus, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona el 2017.

Quatre propostes franceses actuaran també al Trapezi: el trio d’acròbates de Cirque Exalté presentarà el seu espectacle Furieuse Tendresse; Kaaos Kamos amb el número de banquine i mà a mà Babel Glöm; també hi seran l’artista Christian Padilla i Collectif Entre Nous, que mostraran la seva sorprenent tècnica amb perxa xinesa.

Enguany destaca la presència brasilera amb els acròbates de La Mala i el seu espectacle Íntimo en la seva estrena en l’estat espanyol, i Circo no Ato, que presentaran per primer cop a Catalunya A salto alto, a la plaça de la Llibertat.

La companyia italiana Kolectivo Lapso Cirk presentarà Ovvio, una creació que combina diverses tècniques acrobàtiques i que es veurà en primícia en tot l’estat.

D’Anglaterra arriba Strong Lady, per primer cop a Catalunya, amb un número en què l’artista demostra la seva força desmesurada aixecant pesos de tota mena, incloses persones del públic.

El millor talent de casa nostra

La Fira Trapezi vol ser també un espai de projecció de la creació circense de Catalunya. A part de l’estrena de les dues coproduccions, Dioptries de Toti Toronell i Davaiii de Domichovsky&Agranov, destaquen el duet Escarlata Circus que porten a la fira Quan els crancs portin talons.

També participaran a l’edició d’enguany altres companyies catalanes com La Inoxidable Marxing Band, les instal·lacions d’Itinerània, el duet d’acròbates Leti & Fer, els clowns Mortelo & Manzani, Alvarito i de l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona portaran Nu, la creació del darrer Circ d’Hivern dirigit per Quim Girón.