Ajuntament de Reus

Trapezi també aposta per atraure professionals internacionals perquè vinguin a visitar Reus durant els dies de la Fira

 Suïssa, Bèlgica, França i Alemanya són els països representants enguany en la programació internacional

30 d’abril de 2018 · D’aquí una setmana, de l’10 al 13 de maig, Trapezi celebrarà la seva 22a edició omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 32 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya. D’aquestes, 9 són de fora de l’Estat Espanyol.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’homme cirque, estrena a l’Estat espanyol, es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure Trait pour Trait, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia de l’espectacle.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que estrenaran a Catalunya Sol bémol, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) estrenarà a l’Estat espanyol Santa Madera; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D i la Compagnie Daraomaï presentaran TiraVol, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa. Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció Random.

Per últim, es podrà veure els alemanys Avital-Jochen amb una proposta de trapezi basculant i l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle Pas de musique, que completa la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

L’espai de professionals de Trapezi també aposta per la internacionalització

La Fira aposta amb força per les companyies internacionals però també treballa amb l’objectiu de convidar persones, agents i institucions de fora de Catalunya a l’espai de professionals. Enguany hi haurà una major presència de programadors i professionals internacionals, representants de festivals i esdeveniments europeus de països com França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, de Llatinoamèrica i també una important delegació de professionals del Regne Unit.

Ja estan obertes les acreditacions de premsa de Trapezi 2018 

Des del passat 24 d’abril i fins el proper 7 de maig, els mitjans de comunicació ja poden acreditar-se per cobrir Fira Trapezi 2018. Poden sol·licitar l’acreditació omplint el formulari següent:  https://goo.gl/uuRcvg 

L’acreditació dóna accés lliure a l’espai de professionals i premsa de (Cal Massó) i a les activitats professionals durant els dies de la fira. Un cop omplert el formulari i validada l’acreditació,  aquells mitjans acreditats com a redactor rebran el formulari de sol·licitud d’entrades per accedir als espectacles de sala (màxim una entrada per mitjà i periodista). I uns dies abans de l’inici de la fira us facilitarem la resta d’informació necessària: recollida d’acreditacions, horaris del servei de premsa, agenda d’activitats per a mitjans, etc.