; La Fira | Fira Trapezi Reus
Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Trapezi-2023-Header-4.jpg

La Fira

Trapezi 2023

Alba: Què fem? Cris: Ho fem? Alba&Cristina: Ho fem! que comenci l’aventura!  Tot un repte, el de dirigir el Trapezi que prenem amb la il·lusió i la responsabilitat que comporta, amb l’objectiu de mantenir l’energia viva que aporta el circ a la ciutat de Reus, defensant les llavors germinades dels nostres antecessors i amb la intenció de plantar de noves,  vers el futur d’un sector que lluita, confia i necessita ser escoltat. Obrim la mirada cap a nous horitzons per generar sinergies entre tots els agents que participen i fan del circ un gènere ric i divers. Artistes, creadors, persones distribuïdores i programadores,  i com no, el públic, tots i totes convidats a fer de Reus la gran festa del circ!

Mantenim la programació dels espais d’interior, en els dos grans teatres de la ciutat i en la instal·lació de dues carpes! Recuperem el carrer, amb noves places, racons idíl·lics i espais per descobrir! En ells trobarem programats espectacles de tots els formats provinents de Catalunya, de la resta de l’Estat i de l’altre costat dels Pirineus. Interrelació de llenguatges, de disciplines, de virtuosisme i d’originalitat, petjades de circ clàssic i de la més atrevida contemporaneïtat!

Representació també de la nostre “fuga de talents” de tots i totes aquelles joves que, per cursar els seus estudis superiors en circ marxen cap a l’estranger i creen família i companyia a fora…que tornin, que els veiem, que gaudim del seu art…

Una picada d’ullet a les cures, la conciliació i la maternitat en tots els aspectes i una atenció especial al gènere en aquesta la nostre primera edició com a directores que esperem, esperem us sigui profitosa i us faci una vida més plena, d’art, d’alegria i per què no? d’esperit crític vers les realitats del món.

Que comenci Trapezi! Que tot Reus esdevingui una carpa!  Gràcies!

Alba Sarraute i Cristina Cazorla

El cartell

Trapezi 2023 Cartell 719x1024 - La Fira

El cartell d’aquesta 27a edició ha estat encarregat a Laia Arriols (Reus, 1976), una pedagoga que fa uns anys va decidir canviar de vida i bolcar-se al dibuix, consolidant-se d’aquesta
manera com una de les millors il·lustradores catalanes.
Coneguda amb el nom artístic Apanona, com a il·lustradora ha treballat per clients com Casual Textil, dissenyant una línia de roba per a llits infantils; El Puzzle per a El Nan Casteller o el
cartell per a les festes de Misericòrdia, entre d’altres.

Actualment treballa com a directora a la Casa d’Oficis de Creació i Producció Audiovisual de Mas Carandell (Reus).

Els dibuixos de Laia Arriols han arribat a diferents països d’Europa, als Estats Units i fins i tot Austràlia.

Trapezi
Fira del Circ de Catalunya

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple els carrers i els teatres d’espectacles que converteixen les places de Reus en espais escènics i transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a diverses tendències, estètiques, formats i maneres d’entendre i viure el circ, Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que quan arriba el mes de maig tenen un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Trapezi fou guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 del Ministeri de Cultura. Anteriorment, el 2007, la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, per la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.

Edicions anteriors