Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-elefant-2020.jpg

La Fira

Trapezi 2020

Aquesta 24a edició de Trapezi s’ha vist inevitablement afectada per la present crisi sanitària global. Des del primer moment, la direcció de la fira, els organitzadors i totes les administracions implicades en Trapezi han mostrat la seva clara voluntat de donar suport a la fira i a la totalitat dels artistes afectats i hem treballat per adaptar el format del Trapezi 2020 a la situació actual. Així doncs hem planificat la fira en tres moments durant l’any, proporcionant un lloc a cadascuna de les àrees vertebradores de la nostra cita anual.

El primer moment, que s’ha fet coincidir amb les dates originals de la fira Trapezi 2020, del 14 al 17 de maig, posa el seu focus en les creacions programades. En aquest moment, l’espai web de la fira i les diferents xarxes socials es convertiran en un aparador on es podran veure vídeos realitzats per l’organització, que narren les memòries poètiques dels espectacles programats, explicades pels seus creadors.

El segon moment del Trapezi, les jornades professionals realitzades els dies 9 i 10 de juliol del 2020, centrat en la part professional, el punt de trobada de tot el sector del circ, per mantenir jornades de reflexió, de pensament i debat i facilitarem la trobada entre programadors i companyies de forma virtual utilitzant recursos que ens permetin fer una convocatòria àmplia. Un canal de dinamització de tot el mercat. Aquesta trobada, que majoritàriament serà digital aprofitant les noves vies de comunicació i difusió que s’han obert amb el confinament, és un punt de partida de les noves estratègies dins del sector del circ.

El tercer moment, que s’ha anomenat Trapezi en Viu, del 23 al 25 d’octubre, s’ha dedicat al públic, que podrà tornar a gaudir en viu de bons espectacles del circ actual creat al nostre territori.

Per fer que Trapezi 2020 sigui possible hem hagut de modificar el format, renunciar a la programació internacional i adaptar les implantacions als requisits d’aforaments; en definitiva, modificar multitud d’elements que durant moltes edicions han definit Trapezi. Però creiem que aquesta situació s’ha de poder revertir i amb totes les mesures necessàries arribar al maig del 2021 per celebrar un molt bon 25è aniversari de la Fira de Circ de Catalunya.

El cartell

trapezi 2020 212x300 - La Fira

El cartell és una proposta dinàmica i vital, pintada en aquarel·la i grafit. Quan l’observis, et transportarà a recordar els espectacles i la màgia de l’any passat, el joc i la rialla, el goig i el món del circ que des de fa tants anys ens té a totes encisades.

La Laia Sondang és una jove il·lustradora del Masnou (Barcelona), formada en aquesta ciutat de Catalunya. La seva obra es caracteritza per la delicadesa i les mirades. La seva recerca artística s’enfoca, en gran part, en il·lustrar el món de les emocions i la subtilesa. Embolcallades de metàfores, la seves il·lustracions volen fer-te emocionar, fer sentir dins teu la dolça melancolia i l’amor per les petites coses. Eterna enamorada de l’oceà i dels animals que l’habiten, aquarel·lista i poeta.

.

Trapezi

Fira del Circ de Catalunya

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple els carrers i els teatres d’espectacles que converteixen les places de Reus en espais escènics i transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a diverses tendències, estètiques, formats i maneres d’entendre i viure el circ, Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que quan arriba el mes de maig tenen un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Trapezi fou guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 del Ministeri de Cultura. Anteriorment, el 2007, la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, per la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.


Edicions anteriors

trapezi 2019 e1580208655493 - La Fira2019
cartell trapezi 2018 final  - La Fira2018
historia 2017 - La Fira2017
historia 2016 - La Fira2016
historia 2015 - La Fira2015
historia 2014 - La Fira2014
historia 20131 - La Fira2013
historia 20121 - La Fira2012
historia 20111 - La Fira2011
historia 20101 - La Fira2010
historia 2009 - La Fira2009
historia 2008 - La Fira2008