ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Header-2022-4.jpg

La Fira

Trapezi 2022

Benvingudes i benvinguts al Trapezi 2022, una edició marcada pel retorn a la normalitat en què podem obrir nous espais al carrer i recuperar la programació internacional. Comptarem amb companyies i artistes catalans i de l’estat espanyol que presentaran espectacles i propostes artístiques de gran qualitat i que mostren un panorama del circ actual a casa nostra així com amb diverses companyies internacionals de zones i estils artístics diferents i reconeguts arreu.

En aquesta edició mantenim dues accions iniciades durant la pandèmia ja que els bons resultats obtinguts ens animen a mantenir-les i consolidar-les: les Memòries Poètiques i els Premis Trapezi a peces audiovisuals en les categories de L’Art del Circ i Experiències de Circ. Seguint aquesta línia d’investigació creativa entre el circ com a art escènica i la seva representació audiovisual, us presentem també el documental Trapezi: art, espectacle i vida. Aquesta peça, estrenada el passat mes de març, serà emesa per la CCMA i durant la fira es podrà veure al Teatre Bartrina. Vol ser un document descriptiu del que és Trapezi i la seva història, així com una narració de la història i essència del circ contemporani català.

La Fira Trapezi esdevé el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais d’exhibició i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el pensament en comú de la professió entre programadors/ores i artistes. Aquest any, les jornades professionals es realitzaran en format híbrid, amb activitats on line i xerrades presencials que es podran seguir presencialment i/o virtualment.

El cartell

Trapezi cartell 2022 210x300 - La Fira

El cartell d’aquesta 26a edició ha estat encarregat a Alba Domingo (Riudoms, 1989), una il·lustradora que va estudiar el CFGS en il·lustració a l’EADT (Tarragona), animació i realització 2D a 9zeros (Barcelona) i disseny i creació digital a la UOC. Com a il·lustradora ha treballat per a clients com la Institució de les Lletres Catalanes, Penguin Random House o TEDx, dissenyant i il·lustrant cartells, portades de llibres i fent il·lustracions per a premsa i llibres per a adults i infants. Alguns dels seus projectes han estat seleccionats per participar en festivals d’art com Stripart (Barcelona, 2019), Como Pedro por mi casa (Barcelona, 2018) i ha exposat en exposicions col·lectives a Barcelona, Madrid i Ciutat de Mèxic. Compagina la seva feina d’il·lustradora amb la de professora col·laboradora a la UOC i impartint monogràfics d’il·lustració a centres com l’Escola d’Art de Tortosa. És cofundadora del col·lectiu Càmbium i col·labora amb La Secció d’Art del CERAP.

L’estil gràfic de la il·lustració combina l’ús de la tècnica d’estampació en monotip, la tinta xinesa i el muntatge en digital. Aquesta combinació de registres permet tenir línies amb molt de moviment i dinamisme, i d’altres amb més textura que aporten calidesa i més sensibilitat.

Trapezi
Fira del Circ de Catalunya

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple els carrers i els teatres d’espectacles que converteixen les places de Reus en espais escènics i transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a diverses tendències, estètiques, formats i maneres d’entendre i viure el circ, Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que quan arriba el mes de maig tenen un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Trapezi fou guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 del Ministeri de Cultura. Anteriorment, el 2007, la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, per la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.

Edicions anteriors