https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-trapezi-2018-3-1.jpg

Notes de premsa

Teia de Júlia Farrero i Puig, projecte guanyador del Suport a una Nova Creació en Arts de Carrer 2018

Divendres, 9 de novembre, el jurat, integrat per totes les direccions artístiques dels esdeveniments membres de l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer, es va reunir al Teatre Principal d’Olot per decidir el projecte guanyador al Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018.

Entre els 38 projectes que es van presentar a la convocatòria, el jurat va decidir atorgar el Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018 a l’espectacle Teia de Júlia Farrero i Puig perquè proposa una primera creació amb una dramatúrgia inspirada en un element arrelat en la tradició que connecta amb l’actualitat mitjançant elements de circ contemporanis integrant el medi natural i rural en el medi urbà.

Júlia Farrero descriu Teia com “la fusta del pi negre que després d’haver-se trencat cicatritza amb resina o també dita rentina. A la fusta del pi negre que esta plena de resina se li diu teia i al cremar-se il·lumina més que quan el pi està sec. Aquesta és la fusta que s’utilitza per construir les falles.
En un context rústic i amb la tradició pirenaica de les falles com a font d’inspiració, sorgeix una peça entre el moviment i el trapezi (o la seva simbologia) a través d’un llenguatge simple i visual. Un espectacle on conviuen la tradició i la contemporaneïtat i que convida a l’espectador a ser part d’aquest ritual, a sentir, a recordar i a gaudir. Marxar per trobar-se o a voltes per fugir; viatjar i veure coses noves, gent desconeguda, aliena, maneres de fer i de parlar diferents… i tornar allà on vas començar on tot és novament estrany i alhora no canvia. A través del foc i la fusta, parlo dels meus records, de mi, del meu padrí i d’aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra. En un mateix escenari i dins de cadascú de nosaltres, emergeix la contradicció amb les arrels. Tot crema! Foc, llum, adrenalina i sorgeix la catarsi!”

Podeu veure un fragment del projecte a https://vimeo.com/271106023

El Suport a la Creació en Arts de Carrer està dotat de 5.000 euros i també inclou la possibilitat d’acompanyament i contractació per part d’esdeveniments membres de la Plataforma.

Emmarcat dins les activitats que l’associació promou per donar valor i visualitzar les arts de carrer, el Suport a la Creació en Arts de Carrer té la voluntat de recolzar noves produccions i aquelles companyies de teatre, circ, dansa, clown, titelles, arts visuals i/o treballs transdisciplinars que tenen com a escenari el carrer. El jurat va valorar els projectes presentats tenint en compte la qualitat artística de la proposta, la seva viabilitat tècnica i econòmica, la presència d’altres coproductors (tant públics com privats) i diversificació en el finançament del projecte, i que no només utilitzi el carrer com a escenari, sinó que a més sàpiga desplegar-se i dialogar en l’espai públic.

Convocatòria de residències

Dulce Duca, Collectivo Terzo Livello, la Cia. PakiPaya i Cia. Pau Palaus són les quatre companyies seleccionades en el programa de residències de SeaChange Arts, l’Institut Ramon Llull, Institut d’Estudis Baleàrics i la Fira del Circ de Catalunya (Trapezi). Enhorabona a les companyies escollides i gràcies a totes les qui vau voler participar.

Trapezi aposta per ser la cita anual de professionals del circ a Catalunya, impulsant la creació, la producció i la distribució d’espectacles

Més de 170 professionals ja s’han inscrit per participar en les diverses activitats programades

Enguany destaca una major presència de programadors i professionals internacionals, amb representants de festivals i esdeveniments europeus de França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, Llatinoamèrica i una important delegació de professionals del Regne Unit

TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE L’ESPAI PROFESSIONAL AQUÍ

4 de maig de 2018 · El proper dijous 10 de maig arrenca Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya, que tindrà lloc a Reus fins el diumenge 13. Amb la programació oberta al públic, es dóna també el tret de sortida a l’espai professional, format que enguany acollirà diverses activitats destinades al professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural.  La direcció artística de la Fira, manté enguany la seva aposta per potenciar i consolidar l’espai, que ja compta amb més de 170 professionals inscrits.

Enguany destaca una major presència de programadors i professionals internacionals, amb representants de festivals i esdeveniments europeus de França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, Llatinoamèrica i una important delegació de professionals del Regne Unit. Alguns dels festivals o esdeveniments que participaran a les diverses activitats programades són: la Biennale de Cirque de Marseille (França) , Berlin Internacional Circus Festival (Alemanya), Theatre op de Markt (Bèlgica) l’InsideOut Dorset o el Freedom Festival (Regne Unit).

Entre aquestes activitats, en destaca la taula rodona ‘Vendre Circ: casos, referents i propostes per debatre al voltant de la distribució, circulació i difusió d’espectacles’; les trobades entre programadors, activitat organitzada amb el suport de l’APCC, artistes i agents del sector; una sessió dedicada a presentar diversos projectes que tenen en comú el treball en xarxa i les presentacions de projectes en procés de creació o recentment estrenats a Catalunya.

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat formules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. L’espai professional vol seguir donant visibilitat i adob al sector del circ català i també estatal, proporcionant un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius en aquesta 22a edició és incitar diferents formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció i també de la distribució i circulació, tant a nivell estatal com internacional. dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge. L’espai professional s’ubicarà  per primera vegada a Cal Massó, una antiga fàbrica de licors transformada en centre artístic multidisciplinari; un espai de trobada ampli i acollidor obert al llarg de la Fira serveix com a punt de referència i seu de les xerrades i activitats professionals. Cal Massó, espai que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per les companyies, associacions i entitats participants. Dins del recinte podreu visitar l’exposició “El Color del Circ, cartells polonesos de circ (1960-1988)”, una col·lecció de Javier Jiménez.

La 22a edició de Trapezi programa 9 companyies internacionals

Trapezi també aposta per atraure professionals internacionals perquè vinguin a visitar Reus durant els dies de la Fira

 Suïssa, Bèlgica, França i Alemanya són els països representants enguany en la programació internacional

30 d’abril de 2018 · D’aquí una setmana, de l’10 al 13 de maig, Trapezi celebrarà la seva 22a edició omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 32 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya. D’aquestes, 9 són de fora de l’Estat Espanyol.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’homme cirque, estrena a l’Estat espanyol, es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure Trait pour Trait, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia de l’espectacle.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que estrenaran a Catalunya Sol bémol, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) estrenarà a l’Estat espanyol Santa Madera; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D i la Compagnie Daraomaï presentaran TiraVol, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa. Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció Random.

Per últim, es podrà veure els alemanys Avital-Jochen amb una proposta de trapezi basculant i l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle Pas de musique, que completa la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

L’espai de professionals de Trapezi també aposta per la internacionalització

La Fira aposta amb força per les companyies internacionals però també treballa amb l’objectiu de convidar persones, agents i institucions de fora de Catalunya a l’espai de professionals. Enguany hi haurà una major presència de programadors i professionals internacionals, representants de festivals i esdeveniments europeus de països com França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, de Llatinoamèrica i també una important delegació de professionals del Regne Unit.

Ja estan obertes les acreditacions de premsa de Trapezi 2018 

Des del passat 24 d’abril i fins el proper 7 de maig, els mitjans de comunicació ja poden acreditar-se per cobrir Fira Trapezi 2018. Poden sol·licitar l’acreditació omplint el formulari següent:  https://goo.gl/uuRcvg 

L’acreditació dóna accés lliure a l’espai de professionals i premsa de (Cal Massó) i a les activitats professionals durant els dies de la fira. Un cop omplert el formulari i validada l’acreditació,  aquells mitjans acreditats com a redactor rebran el formulari de sol·licitud d’entrades per accedir als espectacles de sala (màxim una entrada per mitjà i periodista). I uns dies abans de l’inici de la fira us facilitarem la resta d’informació necessària: recollida d’acreditacions, horaris del servei de premsa, agenda d’activitats per a mitjans, etc.

Obertura d’acreditacions per a mitjans de comunicació a la Fira Trapezi

Aquest dimarts s’obre el període per acreditar-se com a professional a la Fira Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que tindrà lloc del 10 al 13 de maig a la ciutat. Per tal de sol·licitar l’acreditació de premsa és necessari omplir el formulari que es troba a https://goo.gl/uuRcvg

L’acreditació dóna accés lliure a l’espai de professionals i premsa que se situarà a Cal Massó i a les activitats professionals durant els dies de la fira.

Un cop omplert el formulari s’haurà de validar l’acreditació per part de l’organització i a partir d’aquí cada redactor podrà omplir el formulari de sol·licitud d’entrades per a accedir als espectacles de sala (màxim una entrada per mitjà i periodista).

Uns dies abans de l’inici de la Fira es concretaran els horaris de recollida d’acreditacions, els horaris del servei de premsa i l’agenda d’activitats per a mitjans, entre altres.

Surten a la venda les entrades per als espectacles de la Fira Trapezi

Des d’aquest dilluns es posen a la venda les entrades per als espectacles de pagament de la Fira Trapezi, que tindrà lloc a la ciutat del 10 al 13 de maig. Les propostes de pagament tenen preus populars des d’1 euro a 15 euros. S’han programat nou espectacles de pagament, amb la novetat que enguany no tots es representen en teatres sinó també en altres equipaments, el més destacable la vela que es posarà a la plaça Anton Borrell del Parc de Sant Jordi.

Els espectacles de sala

El Teatre Bartrina acollirà la representació de Santa Madera, de la Compagnie Les Mains, Les Pieds Et la Tete Aussi (M.P.T.A), espectacle que s’estrenarà a l’Estat espanyol en el marc de Trapezi. Després de la creació de Somnium el 2015, Juan Ignacio Tula i Stefan Kinsman continuen explorant el trio peculiar que formen amb la roda Cyr. La companyia francesa presenta un espectacle que s’arrela en les tradicions de la gent nativa de Sud Amèrica que, durant les festes, rituals i cerimònies espirituals utilitzen una fusta sagrada, el Palo Santo, per espantar mals esperits i celebrar els llaços fraternals que uneixen la comunitat.

L’altra proposta de circ de sala és la dels belgues D’Irque&Fien, que presenten Sol Bémol, un espectacle poètic i emocionant que s’estrena a Catalunya i que es podrà veure al Teatre Fortuny durant els dies de la Fira.

La Palma acollirà enguany tres espectacles: Mur de la Cia (3), una performance circense, amb ritmes del sud en directe i molt d’humor dirigida per Nacho Flores; Estrellados del Colectivo de Artistas del Masnou, un vodeville fora del temps i de l’espai que no deixarà a ningú indiferent i, a la sala Polivalent, 3D de la Compagnie H.M.G, un joc acrobàtic amb una singular estructura de circ.

Per últim, i més de petit format, el Teatre Bravium presentarà l’espectacle Mobil, dels andalusos La Güasa Circo Teatro, un muntatge de circ-teatre d’objectes íntim i sense text on l’actor i malabarista desenvolupa l’especialitat de pilotes de pot, viatjant a través d’un personatge una mica excèntric, tendre i juganer.

Altres espectacles de pagament fora dels teatres

Un dels plats forts de la programació d’enguany és l’Homme Cirque, del suís David Dimitri. En una gran carpa instal·lada a la Plaça Anton Borrell, Dimitri presentarà un espectacle de circ realitzant només per ell, una combinació d’acrobàcia, música i dansa on el protagonista realitza tots els papers de l’auca. Per altra banda, el Parc Sant Jordi acollirà la proposta dels Brunette Bros que presentaran The Greatest and 2nd. Smallest Circus in the World, un espectacle que mostra un potent univers musical i un personal teatre de titelles i, l’Estació Enològica, acollirà la proposta de Teatro Sobre Ruedas, un curiós circ en caravanes on es convida a l’espectador a descobrir-hi diversos secrets.

La venda d’entrades

Per tal d’adquirir les localitats, des d’aquest dilluns 23 d’abril es poden trobar a la pàgina web de la fira www.trapezi.cat i, també presencialment al Teatre Fortuny i al Teatre Bartrina. A partir del 9 de maig, les entrades també es podran adquirir a les taquilles del punt d’informació de la Fira situat la plaça de Prim.

Les entrades, que tenen preus populars, valen 1, 5, 10 i 15 euros i hi ha diversos descomptes aplicables: pels socis del Carnet Jove, usuaris de la Targeta Jove de Reus, els menors de 12 anys i els majors de 65 anys. A més, també podran tenir entrada reduïda els socis del Club TR3SC. Per gaudir de qualsevol dels descomptes, que no són acumulables, caldrà presentar el carnet corresponent a taquilla.

El Trapezi de Reus celebra la 22a edició amb una clara aposta per la programació internacional, la coproducció d’espectacles i el vessant professional de la Fira

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 22a edició del 10 al 13 de maig omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 30 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.) des de l’any passat, manté l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a nivell internacional. Enguany, fa tres apostes molt clares: incrementa la programació internacional, consolida l’espai professional i manté l’ajuda a la coproducció d’espectacles que ja va començar a treballar en la passada edició. Enguany, presenta l’espectacle Gregaris, de la cia. Soon, una coproducció de la Fira i la companyia. Leandro Mendoza i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, han presentat aquest dijous la programació i el cartell de Trapezi 2018.

En quant a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

Fira Trapezi està organitzada per l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’INAEM.

Trapezi, una vitrina de circ internacional

En aquesta edició, Trapezi fa una clara aposta pel circ internacional. En total presenta 9 produccions estrangeres, un increment important respecte passades edicions.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’homme cirque es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda de Fira Trapezi d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure Trait pour Trait, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia d’aquest espectacle de malabars.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que presentaran Sol bémol, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) presentarà Santa Madera; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D; la Compagnie Daraomaï presentaran TiraVol, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa i Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció Random.

Per últim, des d’Alemanya, arriben els Avital-Jochen i la seva proposta de trapezi basculant i, l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle Pas de musique, tancarà la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

L’aposta de Trapezi per la coproducció d’espectacles i el circ de casa nostra
Tot i una clara aposta per la programació internacional, al Trapezi hi predominen les companyies de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol.

De les propostes de Catalunya en destaca Gregaris, de la cia Soon. Enguany el Trapezi va encetar una nova línia d’ajuda a la coproducció d’espectacles, amb la intenció de generar una xarxa de coproductors que recolzi els artistes oferint-los recursos per a fer viable la producció d’espectacles exigents i amb equips artístics amplis. L’any passat el Trapezi va coproduir el muntatge MiraT, de Circ Pànic, amb el Festival Sismògraf d’Olot i enguany ho fa directament amb una companyia, la cia. Soon, que presentarà Gregaris. La proposta és un espectacle de suar, honest i divertit, que parla del costat més humà de l’esport. A través de l’acrobàcia i l’humor els dos artistes posen el focus en la seva relació d’amistat i en com transiten de la col·laboració al conflicte, tot buscant l’equilibri entre gregari i líder. Un espectacle de bàscula, perxa xinesa i acrobàcia en un espectacle de 45 minuts per a tots els públics.

A més, aquest, any, es podran veure espectacles de les companyies catalanes: Amer i Àfrica, CAM, Cirk’Crash, Slow Olou, Cia(3), Julia Farrero, Leti&Fer, Los Barlou, Los Herrerita, Mortelo & Manzani, Mumusic Circus, Passabarret i Balkan Paradise Orchestra. De la resta de l’Estat espanyol, arriben les companyies Ganso & Cía, Brunette Bros, Teatro Sobre Ruedas, La Güasa Circo Teatro, i el Covador, un espai de mostra de les darreres creacions de les escoles de circ Rogelio Rivel (Barcelona) i Carampa (Madrid).

Les propostes de gran format: torna el circ de carpa al Trapezi!

En aquesta edició el Trapezi presenta diverses propostes de gran format que tindran com a objectiu deixar el públic amb la boca oberta. Entre elles, en destaquen el Cabaret, espectacle inaugural que tindrà lloc totes les nits de Trapezi a la Plaça del Mercadal, L’homme cirque, de David Dimitri, i la proposta dels catalans Mumusic circus, Flou Papagayo.

El Cabaret és un any més el format escollit per inaugurar el Trapezi i enguany ho fa amb una sorpresa, uns presentadors de luxe: Itziar Castro i Piero Steiner. Després de que Oriol Boixader ‘Oriolo’, Jordi Martínez i Joan Arqué ‘Arquetti’ presentessin el cabaret de l’any passat, el format manté l’aposta cap a la teatralització. Cada nit, es podrà veure un espectacle diferent compost per números de les següents companyies: Júlia Farrero, Lorenzo Mastropietro, Avital&Jochen, Duo Leti&Fer, Rhum&Cia, Joel Martí & Pablo Molina, Amer i Àfrica i Chaperton. I tot acompanyat per la música en directe de Circonautes, hàbils músics de música circense.

L’altra gran novetat d’enguany és que la carpa torna al Trapezi. Tornarà de la mà de L’homme cirque, de David Dimitri, que es representarà en una gran carpa instal·lada a la Plaça d’Anton Borrell. Una aposta de la direcció artística de la Fira per tal de recuperar aquest format tan típic del circ.

Per últim, una de les produccions de gran format més destacables és la proposta de Mumusic Circus. Presentaran Flou Papagayo, un muntatge que es podrà veure a la Plaça de la Llibertat on s’hi muntarà una grada per aproximadament unes 1.000 persones.

El circ de sala

Des de fa temps Trapezi aposta pel circ de sala, un format que té sortida en el sector i que mica en mica va agafant cada vegada més empenta al nostre país. En aquest format, els espectadors podran gaudir de cinc muntatges:

El Teatre Fortuny acollirà la proposta de la companyia D’Irque & Fien, Sol bémol. Els belgues presentaran un espectacle per a tots els públics, emocionant i poètic que combina a la perfecció el circ, el teatre i la música. El Teatre Bartrina presentarà Santa Madera de la companyia M.P.T.A. Juan Ignacio Tula i Stefan Kinsman continuen explorant el trio peculiar que formen amb la roda Cyr, i comparteixen amb el públic les seves preguntes sobre religió, paganisme, multiculturalitat, i identitat. Amb Santa Madera investiguen la relació que sorgeix de la violència, el perdó, la fraternitat i la tolerància, tot reflectint aquests rituals ancestrals que invoquen l’invisible.

Una altra de les propostes de circ de sala és la de la companyia H.M.G que presentaran 3D a la Sala Polivalent de La Palma. La companyia francesa presentarà un espectacle amb una singular estructura de circ, jugant acrobàticament molt a prop del públic. I, per últim, i més de petit format, el Teatre Bravium acollirà l’espectacle Mobil de La Güasa Circo Teatro. La companyia andalusa presentarà un espectacle de circ i teatre d’objectes, molt íntim i sense text, on l’actor és a la vegada malabarista i amb una màquina realitzada en un 90% amb materials reciclats que genera diversos sons i ritmes.

L’àrea professional de Trapezi

Al llarg de les últimes edicions l’espai de professionals, s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. L’espai professional treballa per proporcionar un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge.

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, obre les inscripcions a l’Espai Professional

La companyia D’Irque & Fien, David Dimitri, el col·lectiu MPTA, Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica, primeres companyies confirmades

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, torna a omplir places, teatres i carrers de Reus del millor circ nacional i internacional del 10 al 13 de maig. La 22a edició de la Fira obre avui les inscripcions a l’Espai Professional i avança també 6 de les companyies programades aquest any: David Dimitri amb l’espectacle L’homme cirque, la belga D’Irque & Fien, que presentarà Sol Bemol, el col·lectiu francès MPTA que arriba amb l’espectacle Santa Madera, i les catalanes Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica.

Enguany, el Trapezi consolida l’Espai Professional que segueix donant visibilitat al sector del circ català i estatal, proporcionant un espai de feina i de trobada. Aquest any concedeix una mirada particular als models de distribució, acompanyament i col·laboració internacional que puguin facilitar i millorar la visibilitat i mobilitat de les creacions d’aquí i d’arreu. Està pensat per a professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors, productors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural. A partir d’avui i fins al 27 d’abril, tots els professionals que vulguin inscriure’s a les diverses activitats poden apuntar-se al següent enllaç: https://www.trapezi.cat/professionals/acreditacio/

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat fórmules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. Un dels principals objectius de la nova etapa que es va iniciar l’any passat, és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors de l’àmbit estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tant en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies: divendres, dissabte i diumenge.