Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-verticalista-2020.jpg

Notes de premsa

Fira Trapezi aposta per les estrenes i la programació internacional en la seva 23a edició

Entre els noms internacionals destaca Circus Ronaldo, una de les companyies històriques amb més trajectòria d’Europa

Destaquen els espectacles d’Escarlata Circus i el darrer Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris que formen part de la programació local

Un total de 31 companyies, amb 22 espectacles i més de 100 representacions passaran per Reus entre el 9 i el 12 de maig

29 d’abril de 2019 – Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.

La programació artística de Trapezi 2019 compta amb més d’una vintena d’espectacles de 31 companyies vingudes tant de Catalunya com d’arreu de l’estat i internacionals. La direcció ha seleccionat els espectacles en funció de tres criteris: que tinguin voluntat de comunicar amb el públic, que comptin amb una factura professional i un equip artístic que permeti promoure la professionalització i, per últim, que garanteixin l’excel·lència tècnica.

Trapezi, un aparador del circ internacional

La Fira Trapezi segueix consolidant els vincles amb la creació internacional i enguany compta amb un total de dotze companyies estrangeres que presentaran els seus espectacles.

Circus Ronaldo és una companyia històrica, de Bèlgica, provinent d’una saga d’artistes de circ ambulant que es remunta al segle XIX. Presentarà l’espectacle Fidelis Fortibus, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona el 2017.

Quatre propostes franceses actuaran també al Trapezi: el trio d’acròbates de Cirque Exalté presentarà el seu espectacle Furieuse Tendresse; Kaaos Kamos amb el número de banquine i mà a mà Babel Glöm; també hi seran l’artista Christian Padilla i Collectif Entre Nous, que mostraran la seva sorprenent tècnica amb perxa xinesa.

Enguany destaca la presència brasilera amb els acròbates de La Mala i el seu espectacle Íntimo en la seva estrena en l’estat espanyol, i Circo no Ato, que presentaran per primer cop a Catalunya A salto alto, a la plaça de la Llibertat.

La companyia italiana Kolectivo Lapso Cirk presentarà Ovvio, una creació que combina diverses tècniques acrobàtiques i que es veurà en primícia en tot l’estat.

D’Anglaterra arriba Strong Lady, per primer cop a Catalunya, amb un número en què l’artista demostra la seva força desmesurada aixecant pesos de tota mena, incloses persones del públic.

El millor talent de casa nostra

La Fira Trapezi vol ser també un espai de projecció de la creació circense de Catalunya. A part de l’estrena de les dues coproduccions, Dioptries de Toti Toronell i Davaiii de Domichovsky&Agranov, destaquen el duet Escarlata Circus que porten a la fira Quan els crancs portin talons.

També participaran a l’edició d’enguany altres companyies catalanes com La Inoxidable Marxing Band, les instal·lacions d’Itinerània, el duet d’acròbates Leti & Fer, els clowns Mortelo & Manzani, Alvarito i de l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona portaran Nu, la creació del darrer Circ d’Hivern dirigit per Quim Girón.

L’Àrea Professional de Fira Trapezi acollirà entitats i projectes referents del sector, consolidant-se com a punt de trobada del circ al territori

Tindrà lloc el tancament del projecte ‘De mar a mar, Pirineus de circ’

Com a membre de COFAE, Trapezi acollirà també l’activitat ‘Debate Futuro’

L’Espai Professional d’aquest any comptarà amb la presència de la federació d’associacions de circ CircoRed

Un total de 31 companyies, amb 22 espectacles i més de 100 representacions passaran per Reus entre el 9 i el 12 de maig

24 d’abril de 2019 – Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.

La Fira Trapezi reuneix any rere any nombrosos professionals i entitats del sector del circ. La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza, (Cíclicus Espectacles) des de 2017, aposta per una fira amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ a Catalunya i un referent a escala internacional. Un dels objectius principals de Trapezi és l’impuls de la producció i la creació d’un espai de trobada de professionals del sector a Catalunya amb agents culturals locals i internacionals.

En aquesta 23a edició, la fira acollirà el tancament del projecte ‘De mar a mar, Pirineus de circ’, que col·labora amb l’Àrea Professional en l’organització de diverses activitats com ara la taula rodona “La cooperació internacional en el circ” i diversos tallers. A més, com a membre de COFAE, Trapezi acollirà també l’activitat ‘Debate Futuro’, que uneix diversos professionals per reflexionar sobre el futur de Trapezi, en el marc de la resta de fires de l’estat espanyol. I per últim, l’Espai Professional d’aquest any comptarà amb la presència de la federació d’associacions de circ CircoRed.

Un any més comptem amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya en l’organització de la Trobada amb programadors així com en la taula rodona centrada en “El circ i l’herència”.

Fira Trapezi, punt de trobada dels professionals del sector

L’Àrea professional de Trapezi és un espai de mostra, trobada i treball en comú dels professionals del sector, que té la voluntat de generar un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Any rere any, l’organització treballa per augmentar el nombre de professionals, d’aquí i d’arreu, assistents a la fira i ampliar l’oferta d’activitats adreçades a artistes, tècnics, gestors i programadors que propiciï la formació i especialització, però sobretot les interaccions entre els diferents agents que intervenen en el sector.

En aquest sentit, la internacionalització de Trapezi té un paper cabdal en la dinamització i professionalització del sector, ja que permet donar projecció internacional a la fira i a l’àmbit del circ de Catalunya, permet incloure companyies internacionals en la seva programació perquè interactuïn amb les locals, i participar en els festivals d’arreu.

Fira Trapezi estrena dues coproduccions: Dioptries de Toti Toronell i Davaiii de Domichovsky & Agranov

15 d’abril de 2019 – Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.

Un dels objectius principals de Trapezi és el suport i l’impuls de la creació de nous muntatges en un àmbit que compta amb professionals ben preparats a qui oferir recursos a la producció de les seves creacions. Així mateix, una de les missions principals de la Fira és consolidar una xarxa de coproductors que permeti donar estabilitat i fer créixer el sector.

Des de fa tres edicions, la Fira participa en la coproducció d’espectacles i enguany són dues les companyies que se n’han pogut beneficiar. D’una banda, la companyia Domichovsky & Agranov presenta l’espectacle de petit format Davaiii, compost per un acròbata i un violoncel·lista. De l’altra, la companyia catalana Toti Toronell, que presenta Dioptries un espectacle de mitjà format i multidisciplinari, amb què Trapezi obre un nou format de coproducció en xarxa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, Àtrium Viladecans i FiraTàrrega, i el suport del Mercè Arts de carrer (MAC) Festival.

A Dioptriesde Toti Toronelluna troupe de circ es troba atrapada entre dos mons. Han de resoldre el dilema de fer dos espectacles alhora, entrar, sortir i els canvis precipitats d’un escenari a l’altre, donen el joc a l’espectacle.L’obra representa la polifacètica visió del circ, on res no és absolut i on totes les maneres de representar-lo hi poden tenir cabuda. Dioptries són dos espectacles en un. Igual com qualsevol objecte, quan estem veient un costat, no podem veure l’altre però ens el podem imaginar. El públic haurà d’escollir des d’on vol veure la proposta i segons la seva tria, viurà el circ més clàssic i romàntic o el circ més contemporani i poètic.

A Davaiii de Domichovsky & Agranov dos personatges dubtosament simpàtics, juguen amb l’equilibri entre el dolor i l’alegria. Un joc de rols en constant transformació, el domador es converteix en el domat, el segrestador en el segrestat, la més petita distracció pot costar la vida o unes quantes bones riallades, qui ha dit que no es juga amb ganivets?

La Fira aposta per recolzar una nova creació com a coproductors alhora que oferir una xarxa de col·laboradors que donin suport al projecte i garantir-ne així la visibilitat al nostre territori.

Fira Trapezi aposta per les coproduccions, la programació internacional i l’àrea professional en la seva 23a edició

Trapezi continua impulsant la producció de circ i enguany estrena dues  coproduccions, Dioptries de la cia Toti Toronell i Dauvaii de Domichovsky & Agranov

L’Àrea professional de Trapezi acull aquest any a entitats i projectes referents del sector consolidant-se com a punt de trobada del circ al nostre territori

Entre els noms internacionals destaca la històrica Circus Ronaldo, una de les companyies amb més trajectòria d’Europa

L’estrena del nou espectacle d’Escarlata Circus i el darrer Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris formen part de la programació localUn total de 31 companyies, amb 22 espectacles i més de 100 representacions passaran per Reus entre el 9 i el 12 de maig

8 d’abril de 2019 – Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.  

La Fira Trapezi reuneix any rere any nombrosos professionals i entitats del sector del circ. La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza, (Cíclicus Espectacles) des de 2017, aposta per una fira amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ a Catalunya i un referent a escala internacional. Un dels objectius principals de Trapezi és l’impuls de la producció i la creació d’un espai de trobada de professionals del sector a Catalunya amb agents culturals locals i internacionals.

Pel que fa a la programació artística, Trapezi 2019 compta amb més d’una vintena d’espectacles de 31 companyies vingudes tant de Catalunya com d’arreu de l’estat i internacionals. A l’hora d’elaborar la programació, la direcció ha seleccionat els espectacles en funció de tres criteris: que tinguin voluntat de comunicar amb el públic, que comptin amb una factura professional i un equip artístic que permeti promoure la professionalització i, per últim, que garanteixin l’excel·lència tècnica.

En aquesta edició, la programació compta tant amb companyies de circ ja consolidades com amb col·lectius emergents formats per joves artistes de circ. Una altra variant present a la mostra és la d’aquelles companyies de llarga trajectòria que s’han adaptat a les noves tendències i han actualitzat el seu format. Aquest darrer seria el cas del Circus Ronaldo que actuarà en quatre funcions a la plaça d’Anton Borrell.  

El ventall de propostes de la fira aborda diferents tendències, tècniques i formats per a públics diversos que es podran veure tant en carrers i places a l’aire lliure com en equipaments culturals de la ciutat de Reus.

Una aposta per la coproducció

A més de la seva condició de punt de trobada del sector, Trapezi vol donar suport i impulsar la creació de nous muntatges en un àmbit que compta amb professionals ben preparats a qui oferir recursos a la producció de les seves creacions. Així mateix, una de les missions principals de la Fira és consolidar una xarxa de coproductors que permeti donar estabilitat i fer créixer  el sector.

Des de fa tres edicions, la Fira participa en la coproducció d’espectacles i enguany són dues les companyies que se n’han pogut beneficiar. D’una banda, la companyia Domichovsky & Agranov presenta l’espectacle de petit format Davaiii, compost per un acròbata i un violoncel·lista. De l’altra, la companyia catalana Toti Toronell, que presenta Dioptries un espectacle de mitjà format i multidisciplinari, amb què Trapezi obre un nou format de coproducció en xarxa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, Àtrium Viladecans i FiraTàrrega, i el suport del Mercè Arts de carrer (MAC) Festival. La proposta de Trapezi aposta per recolzar una nova creació com a coproductors alhora que oferir una xarxa de col·laboradors que donin suport al projecte i garantir-ne així la visibilitat al nostre territori.

El cabaret

En aquesta edició, el Cabaret, espectacle consolidat dins la programació de Trapezi en un gran format i espai escènic espectacular, presenta dues novetats. D’una banda, el fet que s’hagi dissenyat en col·laboració entre la direcció artística de Trapezi i la del Mercè Arts de Carrer (MAC) Festival. De l’altra, el fet que per primera vegada s’ha encarregat la direcció artística, altres anys assumida internament pel Trapezi, a Martí Torras i Fàtima Campos, director i coreògrafa de llarga trajectòria. Un encàrrec que s’ha fet amb voluntat d’oferir a directors i artistes del nostre territori la possibilitat de dirigir un gran format que, ubicat un any més a la plaça del Mercadal de Reus, enguany tindrà lloc en una pista rodona cèntrica amb el espectadors al voltant.

Compost per peces de companyies diverses, comptarà amb l’estrena absoluta d’un número de trapezi doble de La Fem Fatal i les estrenes a Catalunya de les peces d’aro i lira de la brasilera Iara Gueller i de quadre fix del duet francès Dues Filles. L’espectacle també inclou els números del malabarista Jimmy Gonzalez, dels francesos La Contrebande, les acrobàcies de Leti i Fer, la Roda Cyr d’Aimé Moralez i la banda musical dels Circonautas. El Cabaret, que es podrà veure de dijous a dissabte a la nit, tindrà la pallassa i acròbata Alba Sarraute i els marionetistes de Discípulos de Morales de mestres de cerimònia.

El millor talent de casa nostra

La Fira Trapezi vol ser també un espai de projecció de la creació circense de Catalunya. A part de les coproduccions ja esmentades també es presentarà en primícia Quan els crancs portin talons del duet Escarlata Circus.

A més passaran per l’edició d’enguany de la fira altres companyies catalanes com La Inoxidable Marxing Band, les instal·lacions d’Itinerània, el duet d’acròbates Leti & Fer, els clowns Mortelo & Manzani, Alvarito i de l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona portaran Nu, la creació del darrer Circ d’Hivern dirigit per Quim Girón.

De la resta de l’Estat espanyol, hi haurà les companyies Lanördika, amb el seu multipremiat Rojo Estándarque combina circ i dansa, els acròbates i trapezistes balears d’Atirofijo Circ, il’espectacle de malabars amb artefactes impossibles de Fedito.

Per últim, Trapezi també reserva un espai als centres de formació amb El Covador, un punt de trobada que acull l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona i l’Escola Carampa de Madrid, les quals faran presentacions durant la fira de projectes que estan desenvolupant. 

Trapezi, un aparador del circ internacional

La Fira Trapezi segueix enfortint els vincles amb la creació internacional i enguany compta amb un total de dotze companyies estrangeres que presentaran els seus espectacles.

Des de Bèlgica, la històrica companyia Circus Ronaldo, provinent d’una saga d’artistes de circ ambulant que es remunta al segle XIX, presentarà l’espectacle Fidelis Fortibus, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona el 2017. Quatre propostes franceses visitaran també el Trapezi: el trio d’acròbates de Cirque Exalté presentarà el seu espectacle Furieuse Tendresse; Kaaos Kamos amb el número de banquine i mà a mà Babel Glöm; també es comptarà amb la presència de l’artista Christian Padilla i Collectif Entre Nous mostraran la seva sorprenent tècnica amb perxa xinesa.

Enguany destaca la presència brasilera amb els acròbates de La Mala i el seu espectacle Íntimo en la seva estrena en l’estat espanyol, i Circo no Ato, que presentaran per primer cop a Catalunya A salto alto, a la plaça de la Llibertat. Per la seva banda, la companyia italiana Kolectivo Lapso Cirk presentarà Ovvio, una creació que combina diverses tècniques acrobàtiques i que es veurà en primícia en tot l’estat. D’Anglaterra arriba Strong Lady, per primer cop a Catalunya, amb un número en què l’artista demostra la seva força desmesurada aixecant pesos de tota mena, incloses persones del públic.

L’Àrea Professional

L’Àrea professional de Trapezi és un espai de mostra, trobada i treball en comú dels professionals del sector, que té la voluntat de generar un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Any rere any, l’organització treballa per augmentar el nombre de professionals, d’aquí i d’arreu, assistents a la fira i ampliar l’oferta d’activitats adreçades a artistes, tècnics, gestors i programadors que propiciï la formació i especialització, però sobretot les interaccions entre els diferents agents que intervenen en el sector.

En aquest sentit, la internacionalització de Trapezi té un paper cabdal en la dinamització i professionalització del sector, ja que permet donar projecció internacional a la fira i a l’àmbit del circ de Catalunya, permet incloure companyies internacionals en la seva programació perquè interactuïn amb les locals, i participar en els festivals d’arreu. 

En aquesta 23a edició, la Fira acollirà el tancament del projecte ‘De mar a mar, Pirineus de circ’, que col·labora amb l’Àrea Professional en l’organització de diverses activitats com ara la taula rodona “La cooperació internacional en el circ” i diversos tallers. A més, com a membre de COFAE, Trapezi acollirà també l’activitat ‘Debate Futuro’, que uneix diversos professionals per reflexionar sobre el futur de Trapezi, en el marc de la resta de fires de l’estat espanyol. I per últim, l’Espai Professional d’aquest any comptarà amb la presència de la federació d’associacions de circ CircoRed. Un any més comptem amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya en l’organització de la Trobada amb programadors així com en la taula rodona centrada en “El circ i l’herència”.

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, presenta la imatge de la 23a edició

L'il·lustrador Jan Barceló és l’autor de la imatge d’enguany

Les companyies Toti Toronell, Domichovsky & Agranov, Circo Ronaldo i Escarlata Circus són les primeres confirmacions de programació per a la 23a edició

La Fira del Circ de Catalunya tindrà lloc del 9 al 12 de maig de 2019

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, ha presentat avui la imatge de la seva 23a edició, una obra de l’il·lustrador i dissenyador gràfic Jan Barceló. Entre el 9 i el 12 de maig, Reus tornarà a omplir les seves places, teatres i carrers del millor circ nacional i internacional amb propostes de petit, mitjà i gran format.

Jan Barceló és un apassionat de l’experimentació amb processos creatius i artesanals, des d’on materialitza les seves inquietuds. Forma part de Queixal Edicions, una associació que promou el gènere de l’àlbum il·lustrat i reivindica el plaer estètic que pot proporcionar la literatura. També és docent d’autoedició i de serigrafia.

 

 

Homenatge a l’artesania i els oficis

Amant del circ i públic habitual del Trapezi, Barceló relaciona la filosofia que hi ha darrere de la fira, que valora el treball humà i l’ofici, amb el seu procés de treball que vincula la il·lustració i el procés d’impressió artesanal de la serigrafia. La imatge que proposa per a la 23a edició del Trapezi presenta l’arribada dels artistes de circ a la ciutat, muntats sobre l’emblemàtic elefant de la fira, amb la intenció de transmetre l’ambient circense que es respira a la capital del Baix Camp durant el Trapezi. Els personatges de la imatge fan referència a alguns dels espectacles que han passat pel festival en edicions anteriors, amb la voluntat de valorar els artistes que han fet possible la fira i donar la benvinguda als que la protagonitzaran aquest any. Les impressions originals fetes per crear la imatge es podran veure exposades durant la fira a l’Espai Professional a Cal Massó.

 

 

Avanç de programació i Àrea Professional

Entre les companyies ja confirmades a la programació d’aquest any destaquen les catalanes Toti Toronell amb l’espectacle Dioptries, Escarlata Circus que estrenarà Quan els crancs portin talons, i Domichovsky & Agranov amb Davaiii, i els belgues Circo Ronaldo amb Fidelis Fortibus.

Com en anys anteriors, Fira Trapezi manté la seva aposta per ser la cita anual dels professionals del circ a Catalunya i referent del sector en l’àmbit internacional. És per això que, des de fa diverses edicions, la Fira treballa per atreure els millors professionals del circ a l’Àrea Professional. Un espai que es projecta com a punt d’impuls al sector del circ amb vocació de fomentar la creació, producció i distribució d’espectacles de tots els formats i disciplines. Entre els objectius de l’Àrea Professional destaca el de propiciar vies d’acompanyament i suport entre artistes i gestors, tant a escala estatal com internacional, per potenciar especialment la fase de producció o coproducció dels espectacles. L’Àrea Professional de Trapezi és un punt de pensament, debat i reflexió sobre el sector i el seu ecosistema que permet afiançar complicitats i crear-ne de noves.

Durant la Fira Trapezi d’enguany es duran a terme diverses activitats adreçades als professionals i s’acolliran projectes i entitats referents com De Mar a Mar, Pirineus Circ, COFAE i CIRCORED. L’Espai Professional s’ubicarà per segon any a Cal Massó, una antiga fàbrica de licors transformada en centre artístic multidisciplinari, que servirà com a punt de referència i seu de les xerrades i activitats professionals i que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per a les companyies, associacions i entitats participants.

Teia de Júlia Farrero i Puig, projecte guanyador del Suport a una Nova Creació en Arts de Carrer 2018

Divendres, 9 de novembre, el jurat, integrat per totes les direccions artístiques dels esdeveniments membres de l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer, es va reunir al Teatre Principal d’Olot per decidir el projecte guanyador al Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018.

Entre els 38 projectes que es van presentar a la convocatòria, el jurat va decidir atorgar el Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018 a l’espectacle Teia de Júlia Farrero i Puig perquè proposa una primera creació amb una dramatúrgia inspirada en un element arrelat en la tradició que connecta amb l’actualitat mitjançant elements de circ contemporanis integrant el medi natural i rural en el medi urbà.

Júlia Farrero descriu Teia com “la fusta del pi negre que després d’haver-se trencat cicatritza amb resina o també dita rentina. A la fusta del pi negre que esta plena de resina se li diu teia i al cremar-se il·lumina més que quan el pi està sec. Aquesta és la fusta que s’utilitza per construir les falles.
En un context rústic i amb la tradició pirenaica de les falles com a font d’inspiració, sorgeix una peça entre el moviment i el trapezi (o la seva simbologia) a través d’un llenguatge simple i visual. Un espectacle on conviuen la tradició i la contemporaneïtat i que convida a l’espectador a ser part d’aquest ritual, a sentir, a recordar i a gaudir. Marxar per trobar-se o a voltes per fugir; viatjar i veure coses noves, gent desconeguda, aliena, maneres de fer i de parlar diferents… i tornar allà on vas començar on tot és novament estrany i alhora no canvia. A través del foc i la fusta, parlo dels meus records, de mi, del meu padrí i d’aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra. En un mateix escenari i dins de cadascú de nosaltres, emergeix la contradicció amb les arrels. Tot crema! Foc, llum, adrenalina i sorgeix la catarsi!”

Podeu veure un fragment del projecte a https://vimeo.com/271106023

El Suport a la Creació en Arts de Carrer està dotat de 5.000 euros i també inclou la possibilitat d’acompanyament i contractació per part d’esdeveniments membres de la Plataforma.

Emmarcat dins les activitats que l’associació promou per donar valor i visualitzar les arts de carrer, el Suport a la Creació en Arts de Carrer té la voluntat de recolzar noves produccions i aquelles companyies de teatre, circ, dansa, clown, titelles, arts visuals i/o treballs transdisciplinars que tenen com a escenari el carrer. El jurat va valorar els projectes presentats tenint en compte la qualitat artística de la proposta, la seva viabilitat tècnica i econòmica, la presència d’altres coproductors (tant públics com privats) i diversificació en el finançament del projecte, i que no només utilitzi el carrer com a escenari, sinó que a més sàpiga desplegar-se i dialogar en l’espai públic.

Convocatòria de residències

Dulce Duca2 - Convocatòria de residències

Dulce Duca, Collectivo Terzo Livello, la Cia. PakiPaya i Cia. Pau Palaus són les quatre companyies seleccionades en el programa de residències de SeaChange Arts, l’Institut Ramon Llull, Institut d’Estudis Baleàrics i la Fira del Circ de Catalunya (Trapezi). Enhorabona a les companyies escollides i gràcies a totes les qui vau voler participar.

Trapezi aposta per ser la cita anual de professionals del circ a Catalunya, impulsant la creació, la producció i la distribució d’espectacles

Més de 170 professionals ja s’han inscrit per participar en les diverses activitats programades

Enguany destaca una major presència de programadors i professionals internacionals, amb representants de festivals i esdeveniments europeus de França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, Llatinoamèrica i una important delegació de professionals del Regne Unit

VEURE TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE L’ESPAI PROFESSIONAL

4 de maig de 2018 · El proper dijous 10 de maig arrenca Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya, que tindrà lloc a Reus fins el diumenge 13. Amb la programació oberta al públic, es dóna també el tret de sortida a l’espai professional, format que enguany acollirà diverses activitats destinades al professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural.  La direcció artística de la Fira, manté enguany la seva aposta per potenciar i consolidar l’espai, que ja compta amb més de 170 professionals inscrits.

Enguany destaca una major presència de programadors i professionals internacionals, amb representants de festivals i esdeveniments europeus de França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, Llatinoamèrica i una important delegació de professionals del Regne Unit. Alguns dels festivals o esdeveniments que participaran a les diverses activitats programades són: la Biennale de Cirque de Marseille (França) , Berlin Internacional Circus Festival (Alemanya), Theatre op de Markt (Bèlgica) l’InsideOut Dorset o el Freedom Festival (Regne Unit).

Entre aquestes activitats, en destaca la taula rodona ‘Vendre Circ: casos, referents i propostes per debatre al voltant de la distribució, circulació i difusió d’espectacles’; les trobades entre programadors, activitat organitzada amb el suport de l’APCC, artistes i agents del sector; una sessió dedicada a presentar diversos projectes que tenen en comú el treball en xarxa i les presentacions de projectes en procés de creació o recentment estrenats a Catalunya.

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat formules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. L’espai professional vol seguir donant visibilitat i adob al sector del circ català i també estatal, proporcionant un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius en aquesta 22a edició és incitar diferents formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció i també de la distribució i circulació, tant a nivell estatal com internacional. dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge. L’espai professional s’ubicarà  per primera vegada a Cal Massó, una antiga fàbrica de licors transformada en centre artístic multidisciplinari; un espai de trobada ampli i acollidor obert al llarg de la Fira serveix com a punt de referència i seu de les xerrades i activitats professionals. Cal Massó, espai que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per les companyies, associacions i entitats participants. Dins del recinte podreu visitar l’exposició “El Color del Circ, cartells polonesos de circ (1960-1988)”, una col·lecció de Javier Jiménez.

La 22a edició de Trapezi programa 9 companyies internacionals

Trapezi també aposta per atraure professionals internacionals perquè vinguin a visitar Reus durant els dies de la Fira

 Suïssa, Bèlgica, França i Alemanya són els països representants enguany en la programació internacional

30 d’abril de 2018 · D’aquí una setmana, de l’10 al 13 de maig, Trapezi celebrarà la seva 22a edició omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 32 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya. D’aquestes, 9 són de fora de l’Estat Espanyol.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’homme cirque, estrena a l’Estat espanyol, es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure Trait pour Trait, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia de l’espectacle.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que estrenaran a Catalunya Sol bémol, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) estrenarà a l’Estat espanyol Santa Madera; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D i la Compagnie Daraomaï presentaran TiraVol, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa. Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció Random.

Per últim, es podrà veure els alemanys Avital-Jochen amb una proposta de trapezi basculant i l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle Pas de musique, que completa la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

L’espai de professionals de Trapezi també aposta per la internacionalització

La Fira aposta amb força per les companyies internacionals però també treballa amb l’objectiu de convidar persones, agents i institucions de fora de Catalunya a l’espai de professionals. Enguany hi haurà una major presència de programadors i professionals internacionals, representants de festivals i esdeveniments europeus de països com França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, de Llatinoamèrica i també una important delegació de professionals del Regne Unit.

Ja estan obertes les acreditacions de premsa de Trapezi 2018 

Des del passat 24 d’abril i fins el proper 7 de maig, els mitjans de comunicació ja poden acreditar-se per cobrir Fira Trapezi 2018. Poden sol·licitar l’acreditació omplint el formulari següent:  https://goo.gl/uuRcvg 

L’acreditació dóna accés lliure a l’espai de professionals i premsa de (Cal Massó) i a les activitats professionals durant els dies de la fira. Un cop omplert el formulari i validada l’acreditació,  aquells mitjans acreditats com a redactor rebran el formulari de sol·licitud d’entrades per accedir als espectacles de sala (màxim una entrada per mitjà i periodista). I uns dies abans de l’inici de la fira us facilitarem la resta d’informació necessària: recollida d’acreditacions, horaris del servei de premsa, agenda d’activitats per a mitjans, etc.

Obertura d’acreditacions per a mitjans de comunicació a la Fira Trapezi

Aquest dimarts s’obre el període per acreditar-se com a professional a la Fira Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que tindrà lloc del 10 al 13 de maig a la ciutat. Per tal de sol·licitar l’acreditació de premsa és necessari omplir el formulari que es troba a https://goo.gl/uuRcvg

L’acreditació dóna accés lliure a l’espai de professionals i premsa que se situarà a Cal Massó i a les activitats professionals durant els dies de la fira.

Un cop omplert el formulari s’haurà de validar l’acreditació per part de l’organització i a partir d’aquí cada redactor podrà omplir el formulari de sol·licitud d’entrades per a accedir als espectacles de sala (màxim una entrada per mitjà i periodista).

Uns dies abans de l’inici de la Fira es concretaran els horaris de recollida d’acreditacions, els horaris del servei de premsa i l’agenda d’activitats per a mitjans, entre altres.

Surten a la venda les entrades per als espectacles de la Fira Trapezi

foto david dimitri 0 242x300 - Surten a la venda les entrades per als espectacles de la Fira TrapeziDes d’aquest dilluns es posen a la venda les entrades per als espectacles de pagament de la Fira Trapezi, que tindrà lloc a la ciutat del 10 al 13 de maig. Les propostes de pagament tenen preus populars des d’1 euro a 15 euros. S’han programat nou espectacles de pagament, amb la novetat que enguany no tots es representen en teatres sinó també en altres equipaments, el més destacable la vela que es posarà a la plaça Anton Borrell del Parc de Sant Jordi.

Els espectacles de sala

El Teatre Bartrina acollirà la representació de Santa Madera, de la Compagnie Les Mains, Les Pieds Et la Tete Aussi (M.P.T.A), espectacle que s’estrenarà a l’Estat espanyol en el marc de Trapezi. Després de la creació de Somnium el 2015, Juan Ignacio Tula i Stefan Kinsman continuen explorant el trio peculiar que formen amb la roda Cyr. La companyia francesa presenta un espectacle que s’arrela en les tradicions de la gent nativa de Sud Amèrica que, durant les festes, rituals i cerimònies espirituals utilitzen una fusta sagrada, el Palo Santo, per espantar mals esperits i celebrar els llaços fraternals que uneixen la comunitat.

L’altra proposta de circ de sala és la dels belgues D’Irque&Fien, que presenten Sol Bémol, un espectacle poètic i emocionant que s’estrena a Catalunya i que es podrà veure al Teatre Fortuny durant els dies de la Fira.

La Palma acollirà enguany tres espectacles: Mur de la Cia (3), una performance circense, amb ritmes del sud en directe i molt d’humor dirigida per Nacho Flores; Estrellados del Colectivo de Artistas del Masnou, un vodeville fora del temps i de l’espai que no deixarà a ningú indiferent i, a la sala Polivalent, 3D de la Compagnie H.M.G, un joc acrobàtic amb una singular estructura de circ.

Per últim, i més de petit format, el Teatre Bravium presentarà l’espectacle Mobil, dels andalusos La Güasa Circo Teatro, un muntatge de circ-teatre d’objectes íntim i sense text on l’actor i malabarista desenvolupa l’especialitat de pilotes de pot, viatjant a través d’un personatge una mica excèntric, tendre i juganer.

Altres espectacles de pagament fora dels teatres

Un dels plats forts de la programació d’enguany és l’Homme Cirque, del suís David Dimitri. En una gran carpa instal·lada a la Plaça Anton Borrell, Dimitri presentarà un espectacle de circ realitzant només per ell, una combinació d’acrobàcia, música i dansa on el protagonista realitza tots els papers de l’auca. Per altra banda, el Parc Sant Jordi acollirà la proposta dels Brunette Bros que presentaran The Greatest and 2nd. Smallest Circus in the World, un espectacle que mostra un potent univers musical i un personal teatre de titelles i, l’Estació Enològica, acollirà la proposta de Teatro Sobre Ruedas, un curiós circ en caravanes on es convida a l’espectador a descobrir-hi diversos secrets.

La venda d’entrades

Per tal d’adquirir les localitats, des d’aquest dilluns 23 d’abril es poden trobar a la pàgina web de la fira www.trapezi.cat i, també presencialment al Teatre Fortuny i al Teatre Bartrina. A partir del 9 de maig, les entrades també es podran adquirir a les taquilles del punt d’informació de la Fira situat la plaça de Prim.

Les entrades, que tenen preus populars, valen 1, 5, 10 i 15 euros i hi ha diversos descomptes aplicables: pels socis del Carnet Jove, usuaris de la Targeta Jove de Reus, els menors de 12 anys i els majors de 65 anys. A més, també podran tenir entrada reduïda els socis del Club TR3SC. Per gaudir de qualsevol dels descomptes, que no són acumulables, caldrà presentar el carnet corresponent a taquilla.

El Trapezi de Reus celebra la 22a edició amb una clara aposta per la programació internacional, la coproducció d’espectacles i el vessant professional de la Fira

leandro mendoza i montse caelles trapezi 2018 0 1024x683 - El Trapezi de Reus celebra la 22a edició amb una clara aposta per la programació internacional, la coproducció d’espectacles i el vessant professional de la Fira

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 22a edició del 10 al 13 de maig omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 30 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.) des de l’any passat, manté l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a nivell internacional. Enguany, fa tres apostes molt clares: incrementa la programació internacional, consolida l’espai professional i manté l’ajuda a la coproducció d’espectacles que ja va començar a treballar en la passada edició. Enguany, presenta l’espectacle Gregaris, de la cia. Soon, una coproducció de la Fira i la companyia. Leandro Mendoza i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, han presentat aquest dijous la programació i el cartell de Trapezi 2018.

En quant a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

Fira Trapezi està organitzada per l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’INAEM.

Trapezi, una vitrina de circ internacional

En aquesta edició, Trapezi fa una clara aposta pel circ internacional. En total presenta 9 produccions estrangeres, un increment important respecte passades edicions.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. L’homme cirque es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda de Fira Trapezi d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure Trait pour Trait, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia d’aquest espectacle de malabars.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que presentaran Sol bémol, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) presentarà Santa Madera; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D; la Compagnie Daraomaï presentaran TiraVol, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa i Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció Random.

Per últim, des d’Alemanya, arriben els Avital-Jochen i la seva proposta de trapezi basculant i, l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle Pas de musique, tancarà la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

L’aposta de Trapezi per la coproducció d’espectacles i el circ de casa nostra
Tot i una clara aposta per la programació internacional, al Trapezi hi predominen les companyies de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol.

De les propostes de Catalunya en destaca Gregaris, de la cia Soon. Enguany el Trapezi va encetar una nova línia d’ajuda a la coproducció d’espectacles, amb la intenció de generar una xarxa de coproductors que recolzi els artistes oferint-los recursos per a fer viable la producció d’espectacles exigents i amb equips artístics amplis. L’any passat el Trapezi va coproduir el muntatge MiraT, de Circ Pànic, amb el Festival Sismògraf d’Olot i enguany ho fa directament amb una companyia, la cia. Soon, que presentarà Gregaris. La proposta és un espectacle de suar, honest i divertit, que parla del costat més humà de l’esport. A través de l’acrobàcia i l’humor els dos artistes posen el focus en la seva relació d’amistat i en com transiten de la col·laboració al conflicte, tot buscant l’equilibri entre gregari i líder. Un espectacle de bàscula, perxa xinesa i acrobàcia en un espectacle de 45 minuts per a tots els públics.

A més, aquest, any, es podran veure espectacles de les companyies catalanes: Amer i Àfrica, CAM, Cirk’Crash, Slow Olou, Cia(3), Julia Farrero, Leti&Fer, Los Barlou, Los Herrerita, Mortelo & Manzani, Mumusic Circus, Passabarret i Balkan Paradise Orchestra. De la resta de l’Estat espanyol, arriben les companyies Ganso & Cía, Brunette Bros, Teatro Sobre Ruedas, La Güasa Circo Teatro, i el Covador, un espai de mostra de les darreres creacions de les escoles de circ Rogelio Rivel (Barcelona) i Carampa (Madrid).

Les propostes de gran format: torna el circ de carpa al Trapezi!

En aquesta edició el Trapezi presenta diverses propostes de gran format que tindran com a objectiu deixar el públic amb la boca oberta. Entre elles, en destaquen el Cabaret, espectacle inaugural que tindrà lloc totes les nits de Trapezi a la Plaça del Mercadal, L’homme cirque, de David Dimitri, i la proposta dels catalans Mumusic circus, Flou Papagayo.

El Cabaret és un any més el format escollit per inaugurar el Trapezi i enguany ho fa amb una sorpresa, uns presentadors de luxe: Itziar Castro i Piero Steiner. Després de que Oriol Boixader ‘Oriolo’, Jordi Martínez i Joan Arqué ‘Arquetti’ presentessin el cabaret de l’any passat, el format manté l’aposta cap a la teatralització. Cada nit, es podrà veure un espectacle diferent compost per números de les següents companyies: Júlia Farrero, Lorenzo Mastropietro, Avital&Jochen, Duo Leti&Fer, Rhum&Cia, Joel Martí & Pablo Molina, Amer i Àfrica i Chaperton. I tot acompanyat per la música en directe de Circonautes, hàbils músics de música circense.

L’altra gran novetat d’enguany és que la carpa torna al Trapezi. Tornarà de la mà de L’homme cirque, de David Dimitri, que es representarà en una gran carpa instal·lada a la Plaça d’Anton Borrell. Una aposta de la direcció artística de la Fira per tal de recuperar aquest format tan típic del circ.

Per últim, una de les produccions de gran format més destacables és la proposta de Mumusic Circus. Presentaran Flou Papagayo, un muntatge que es podrà veure a la Plaça de la Llibertat on s’hi muntarà una grada per aproximadament unes 1.000 persones.

El circ de sala

Des de fa temps Trapezi aposta pel circ de sala, un format que té sortida en el sector i que mica en mica va agafant cada vegada més empenta al nostre país. En aquest format, els espectadors podran gaudir de cinc muntatges:

El Teatre Fortuny acollirà la proposta de la companyia D’Irque & Fien, Sol bémol. Els belgues presentaran un espectacle per a tots els públics, emocionant i poètic que combina a la perfecció el circ, el teatre i la música. El Teatre Bartrina presentarà Santa Madera de la companyia M.P.T.A. Juan Ignacio Tula i Stefan Kinsman continuen explorant el trio peculiar que formen amb la roda Cyr, i comparteixen amb el públic les seves preguntes sobre religió, paganisme, multiculturalitat, i identitat. Amb Santa Madera investiguen la relació que sorgeix de la violència, el perdó, la fraternitat i la tolerància, tot reflectint aquests rituals ancestrals que invoquen l’invisible.

Una altra de les propostes de circ de sala és la de la companyia H.M.G que presentaran 3D a la Sala Polivalent de La Palma. La companyia francesa presentarà un espectacle amb una singular estructura de circ, jugant acrobàticament molt a prop del públic. I, per últim, i més de petit format, el Teatre Bravium acollirà l’espectacle Mobil de La Güasa Circo Teatro. La companyia andalusa presentarà un espectacle de circ i teatre d’objectes, molt íntim i sense text, on l’actor és a la vegada malabarista i amb una màquina realitzada en un 90% amb materials reciclats que genera diversos sons i ritmes.

L’àrea professional de Trapezi

Al llarg de les últimes edicions l’espai de professionals, s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. L’espai professional treballa per proporcionar un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge.

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, obre les inscripcions a l’Espai Professional

La companyia D’Irque & Fien, David Dimitri, el col·lectiu MPTA, Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica, primeres companyies confirmades

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, torna a omplir places, teatres i carrers de Reus del millor circ nacional i internacional del 10 al 13 de maig. La 22a edició de la Fira obre avui les inscripcions a l’Espai Professional i avança també 6 de les companyies programades aquest any: David Dimitri amb l’espectacle L’homme cirque, la belga D’Irque & Fien, que presentarà Sol Bemol, el col·lectiu francès MPTA que arriba amb l’espectacle Santa Madera, i les catalanes Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica.

Enguany, el Trapezi consolida l’Espai Professional que segueix donant visibilitat al sector del circ català i estatal, proporcionant un espai de feina i de trobada. Aquest any concedeix una mirada particular als models de distribució, acompanyament i col·laboració internacional que puguin facilitar i millorar la visibilitat i mobilitat de les creacions d’aquí i d’arreu. Està pensat per a professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors, productors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural. A partir d’avui i fins al 27 d’abril, tots els professionals que vulguin inscriure’s a les diverses activitats poden apuntar-se al següent enllaç: https://www.trapezi.cat/professionals/acreditacio/

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat fórmules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. Un dels principals objectius de la nova etapa que es va iniciar l’any passat, és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors de l’àmbit estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tant en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies: divendres, dissabte i diumenge.