Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Header-2021-base.jpg

Activitats per a professionals

Dimecres 12 de maig

Fora de pista

Activitats virtuals

3 sessions de 40 minuts
+ 1 sessió de 60 minuts

Els horaris d’aquesta activitat corresponen a l’hora d’Espanya (GMT+2)

SESSIÓ 1 – 10 h / castellà

Companyies participants: Circ Pistolet, Cris-is, Guga & Silvia, Cia. Pepa Plana, Cia. PakiPaya i Cia. Voël


SESSIÓ 2 – 11 h / castellà

Companyies participants: Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C, Dikothomia, Jean Philippe Kikolas, Ramiro Vergaz, Rolabola i UpArte


SESSIÓ 3 – 15 h / anglès

* Sessió 3 en col·laboració amb la Mesura d’Internacionalització del Pla d’Impuls del Circ

Companyies participants: Alba Sarraute i Les Ofèlies, En Diciembre, Joel Martí & Pablo Molina, Leandre Clown i Producció Nacional de Circ


SESSIÓ 4 – 16 h / anglès

Companyies participants: Animal Religion, Los Galindos, Nueveuno, Pistacatro i PSiRC

16.40 h / castellà – anglès

* Sessió 4 en col·laboració amb el MICC

Presentació del procés de treball del projecte Cartografia del circ a Llatinoamèrica, una proposta del MICC-TOHU de Montreal (Quebec).

Ponents: Ruth Wikler, Julia Sánchez i Leandro Mendoza


Com cada any, Fira Trapezi proposa una trobada professional entre companyies programades a la fira i programadors/es interessats/ades a conèixer els projectes que tenen entre mans. Suggerim un espai de trobada anomenat Fora de pista, entès com les converses que es produeixen entorn d’un espectacle.

És per aquesta raó que proposem 4 sessions i hem agrupat les companyies per conceptes territorials. Tot i això, és important remarcar que totes les sessions són obertes a tots els/les programadors/es, més enllà del marc territorial proposat.

En les sessions 1 i 2 volem adobar el terreny per afavorir l’aparició de nous vincles entre companyies i programadors/es de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol recollint, així, la demanda del sector sobre la dificultat d’intercanvi entre territoris de l’Estat. Convidem a tots/es els/les professionals a endinsar-se en les propostes més properes.

En les sessions 3 i 4 volem aproximar propostes del territori a programadors/es d’àmbit europeu i nord-americà. Així doncs, en la sessió 3 comptem amb la col·laboració de la Mesura d’Internacionalització del Pla d’Impuls, i en la sessió 4 amb la col·laboració del MICC (International Market for Contemporary Circus), que ens faran de pont amb programadors/es més enllà de l’Estat espanyol.

La sessió 4 té una durada una mica més llarga, ja que un cop finalitzades les converses es farà una breu presentació sobre el procés de treball que s’ha dut a terme en el projecte Cartografia del circ a Llatinoamèrica, un projecte impulsat per l’International Market for Contemporary Circus, MICC-TOHU de Montréal (Quebec) amb la participació de Júlia Sánchez i Leandro Mendoza. El projecte desperta la necessitat d’identificar, catalogar i situar en el mapa les diferents iniciatives culturals que es donen a l’Amèrica Llatina. Ruth Wikler, directora adjunta de programació, desenvolupament i difusió de les arts del circ, MICC – TOHU, l’artista de circ Júlia Sánchez, i Leandro Mendoza, director artístic de Fira Trapezi, ens explicaran quin ha estat el procés de treball.


Dijous 13 de maig

Activitats presencials, amb aforament reduït i inscripció prèvia, que es poden seguir en streaming aquí (Plataforma Zoom).

Zoom Blue - Activitats per a professionals

Benvinguda i presentació

9.50 h
català/castellà

Benvinguda a Fira Trapezi i pas a les activitats del dia de la mà de Leandro Mendoza, director artístic de Fira Trapezi, i Cristina Cazorla, dinamitzadora de les activitats de Trapezi Pro Catalan Arts.


“Cultura i territori. Cultura del territori”

10 – 11 h
castellà

* Activitat en col·laboració amb l’APCC

En aquesta taula rodona compartirem un diàleg amb propostes de circ sorgides a territoris allunyats de les poblacions urbanes que han generat formes de fer properes i sostenibles. Aquestes propostes també han d’inventar i posar en marxa noves formes de relació amb la creació, amb el públic i amb l’entorn i que ens poden servir d’exemple per enfrontar-nos als reptes que vénen.

Ponents: Dèlia Batet (circoteca de Valls i membre de la companyia Passabarret), David Ayza (tècnic de cultura de l’Ajuntament El Morell), Laura Cardona (membre del col·lectiu del Kovent.0 de Berga) i Raimon Mató (membre del Col·lectiu d’artistes de Girona).
Moderació: Jordi Príncep (escola de circ i teatre d’Amposta i FesticAM)


“Més enllà dels límits del cos”

11.15 – 12.15 h
castellà

Proposem un intercanvi d’experiències i debat sobre el pas del temps i com aquest es reflecteix en el cos de l’artista de circ. Un debat testimonial amb experiències íntimes sobre l’eina principal de treball en el circ i les múltiples formes d’afrontar el pas del temps.

Ponents: Graziella Galan, Boris Ribas i Pili Serrat
Moderació: Cristina Cazorla


“La presencialitat, un valor irremplaçable”

12.30 – 13.45 h
castellà

* Activitat en col·laboració amb COFAE

La sessió començarà amb la presentació dels resultats de l’enquesta que COFAE ha fet a les 19 fires que formen part de l’entitat per conèixer els canvis viscuts l’últim any. Manuel Jesús González, president de COFAE, farà una fotografia del panorama actual amb les dades recollides.

Seguidament es donarà pas al debat entorn “La presencialitat, un valor irremplaçable” centrat en el sector de les arts escèniques. Darrerament s’ha posat de manifest que les intervencions digitals poden complementar o enriquir, però mai substituir les accions en directe i que, per tant, la presencialitat és un valor irremplaçable.

Ponents: Manuel González (president de COFAE. Director de Feria de CyL/Ciudad Rodrigo), Marisol Rico (companyia La Tal), Alberto Conejero (director del Festival de Otoño i dramaturg) i Jorge Silvestre (artista – Nueveuno Circo).
Moderació: Daniel Galindo (periodista de RTVE i director de La sala de RNE) 

14.00 – 14.30 h
Format semi-presencial

Entrega Premis Trapezi a Peces Audiovisuals


* Fira Trapezi també acull Esfera Circ, un programa d’acompanyament a professionals de la cultura, que té com a objectiu difondre i ampliar els coneixements sobre el circ per facilitar l’accés d’aquest art al circuit d’arts escèniques de Catalunya. El programa d’activitats i les diferents accions formatives van enfocades a ampliar els imaginaris sobre el circ i difuminar les expectatives i judicis que limiten la roda de creació, producció, exhibició i recepció, a un circuit tancat i reduccionista del circ.

Coordinada per La Central del Circ, Esfera Circ és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ.


Horari de recollida d’acreditacions:

  • Dimecres 12: 17 – 20 h
  • Dijous 13: 9.30 – 10 h (només pels assistents presencials a les activitats del dijous matí) / 16 – 20 h
  • Divendres 14: 10 – 14 h / 16 – 20 h
  • Dissabte 15: 10 – 14 h / 16 – 20 h
  • Diumenge 16: 10 – 14 h

Contacte
Txell Bosch / Irene Soler
+34 690 352 615 / +34 687 327 711
professionals@trapezi.cat