ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
Ajuntament de Reus

Col 3

https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Header-2022-2.jpg

Activitats per a professionals

Dimecres 11 de maig

Activitats virtuals

Zoom Blue - Activitats per a professionals

Benvinguda i presentació

9.50 h // català

Benvinguda a Fira Trapezi de la mà de Daniel Recasens, regidor d’educació, cultura i política lingüística de l’Ajuntament de Reus i Leandro Mendoza, director artístic de Fira Trapezi. Seguidament, inici de les activitats professionals amb Cristina Cazorla, presentadora de Trapezi Pro Catalan Arts.


«Noves maneres de comunicar el circ»

10.00 – 11.00 h // castellà

Proposem un debat entorn a les noves maneres de donar a conèixer el circ més enllà de la premsa tradicional i la representació d’espectacles. Per fer-ho presentarem diverses iniciatives: #ressonacirc, Wikiproyecto Circo, @MissCirquera, les Memòries Poètiques, els Premis Audiovisuals i el documental produït per Fira Trapezi.

Ponents:
Amèlia Bautista, Comunicació APCC
Liliana Alviárez, Wikiproyecto Circo i @MissCirquera
Gebra Serra, Fira Trapezi

Moderació:
Leandro Mendoza


«I tu, ets circ?»

11.30 – 11.50 h // castellà

*Activitat organitzada en col·laboració amb CircoRED

El circ és un dels pocs sectors artístics que no tenen dades que visibilitzin la seva situació i necessitats. Per això, des de CircoRed i amb el suport de l’INAEM, s’ha llençat un estudi en 3 fases que ajuda a conèixer el sector integralment i que podrà quantificar el nombre de professionals que l’integren.

Ponents:
Eva Luna García-Mauriño Suárez, coordinadora de l’estudi
Rosa Colell Benavides, coordinadora de CircoRED


«Sostenibilitat i cultura»

12.15 – 13.15 h // castellà

*Activitat organitzada en col·laboració amb COFAE

L’activitat cultural pot ser produïda de forma més eficient i amb més respecte per les persones i el planeta, sense deixar de banda la sostenibilitat econòmica. Una formació per a totes aquelles persones interessades en el desenvolupament sostenible i especialment pels que formen part d’equips organitzatius i de gestió cultural.

Ponent: Ana Méndez, Mrs. Greenfilm

Dijous 12 de maig

Activitats presencials amb inscripció prèvia retransmeses virtualment

Zoom Blue - Activitats per a professionals

«Circ i públic, l’imaginari cultural del circ»

10.00 – 11.00 h // català

Durant els darrers anys el circ ha viscut una notable evolució. ¿L’imaginari col·lectiu ha acompanyat aquesta contemporaneïtat o es manté en la visió del circ de dècades enrere? Conversarem entorn del que ha suposat aquesta evolució cultural i la consegüent nova vinculació entre circ i públic.

Ponents:
Joan Ramon Graell, director i artista de circ
Sílvia Duran, directora de l’àrea de públics de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals)
Albert López, membre de la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà

Moderació: Cristina Cazorla


Cafè-pausa

11.00 – 11.30 h


«El circ a Quebec»

11.30 – 12.00 h // castellà


Mont-real, Quebec, es considera una “capital global” del circ. Però, quina part d’aquest estatus depèn històricament de l’èxit del gegant de l’entreteniment Cirque du Soleil? I quins canvis s’estan produint artísticament, a mesura que emergim en una era postpandèmia? Ruth Wikler ens donarà a conèixer la “pròxima onada” del circ contemporani del Quebec.

Ponent:
Ruth Wikler, directora del MICC i directora adjunta de programació de circ de la TOHU, Mont-real


Entrega de Premis Trapezi Peces Audiovisuals

12.30 h // català

El jurat farà l’entrega de premis de la segona edició del certamen que té com a finalitat donar visibilitat al circ i al seu entorn a través del llenguatge audiovisual. Els premis compten amb les categories L’Art del Circ i Experiències de Circ.

Divendres 13 de maig

Activitats presencials

Speed meeting

11.00 – 13.00 h // multilingüe

*Activitat organitzada en col·laboració amb l’APCC

Trobades professionals entre artistes, companyies i programadors/es de circ. Es manté el funcionament d’edicions anteriors: les companyies i els/les programadors/es seran seleccionats/ades prèviament, tenint en compte el perfil i les necessitats de cada participant amb la voluntat que les trobades de cinc minuts siguin el més útils possible. Activitat per a socis i sòcies de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. Places limitades. Aquí tota la informació.


Vermut Trapezi

13.00 h

En acabar els speed meeting s’oferirà un vermut i serà el moment per iniciar noves converses o continuar-ne de pendents de forma més distesa. Aquesta trobada és oberta a tots/totes els/les professionals inscrits/ites a Fira Trapezi.

Dissabte 14 de maig

Activitat presencial

Dinar a La Palma

14.00 – 16.00 h

Convidem a un dinar informal a tots/totes els/les professionals inscrits/ites a la fira. És el punt de trobada que engloba tots els agents: artistes, equips tècnics, programadors/ores, organitzadors/ores, personal institucional, etc. Creem l’espai adient per fomentar les converses de sobretaula.


Contacte
Txell Bosch / Bruno Valls
+34 690 352 615 / +34 603 33 71 53
[email protected]