https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-trapezi-2018-5-1.jpg

Activitats

El Trape-Xic

Dissabte 12 i diumenge 13, a les 11 h.
Estació Enològica

Després de quatre anys de la creació del Trape-Xic, l’espai ja està totalment consolidat dins la programació de Trapezi. El Trape-Xic és una proposta dedicada exclusivament als infants de 0 a 5 anys amb l’acompanyament dels seus familiars. Després de l’èxit en passades edicions, al Trape-Xic d’enguany hi trobarem tres espectacles diferents: la proposta de Vides de circ, de Teatro Sobre Ruedas; Nothing de nothing dels Slow Olou i Circ a les Golfes, un taller de circ a càrrec de Los Herrerita.

El Trape-Xic enguany canvia de lloc i estarà ubicant a l’Estació Enològica. El conjunt d’edificis que formen l’Estació Enològica de Reus són obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i són una mostra destacada de l’arquitectura industrial modernista.

L’Estació Enològica va néixer en el marc de les actuacions impulsades després de la crisi de la fil·loxera. Tot i que es va crear el 1905 per reial ordre, no es va inaugurar fins al 1910. Quan es va construir era la més gran de l’estat i comptava amb la tecnologia i les instal·lacions més modernes.

El Covador

Dissabte 12 i diumenge 13, a les 16.30 h.
Parc de Sant Jordi

El Covador és la única trobada d’escoles professionals de circ a Catalunya. Aquesta iniciativa uneix alumnes de les diferents escoles, amb la finalitat de crear un espectacle nou i fomentar, així, l’intercanvi de coneixement entre diferents escoles. Hi participen la Escuela de Circo Carampa de Madrid i l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona, amb un espectacle d’uns 70 minuts de durada destinat a públic familiar. Es podrà veure a la Plaça Anton Borrell.

L’exposició El Color del circ, cartells polonesos de circ (1960-1988)

Cal Massó

Durant tota la Fira, Cal Massó acollirà l’exposició El Color del Circ, cartells polonesos de circ (1960-1988), una col·lecció de Javier Jiménez. La mostra forma part del Centro de Documentación de la Asociación de Malabaristas – Escuela de Circo Carampa i està formada per un total de 98 cartells dels quals 47 es podran veure al Trapezi d’enguany.

Els posters de circ contemporani arrenquen el 1962 quan l’agència estatal polonesa d’espectacles United Entertainment Enterprises (ZPR) encarrega a joves artistes que treballin en una nova forma d’aproximar-se al circ. La ZPR volia renovar la imatge del circ a la vegada que els professionals del circ dedicaven esforços per dignificar el seu art. Els cartells no anunciaven res en concret, ni artistes ni noms de circ però servien com a record artístic quan un circ visitava la ciutat. La col·lecció que es podrà veure durant Fira Trapezi inclou peces d’alguns dels artistes més reconeguts del moviment com Waldemar Swierzy, Tadeusz Jodlowsky o Hubert Hilscher.

Trapezi a les escoles

Un any més, Trapezi s’acosta a les escoles i oferirà dues sessions per alumnes de primària de les escoles de la ciutat. L’espectacle que podran veure en primícia el dijous 10 de maig és Trait pour Trait, de la companyia Circ au Carré.