Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/slider-trapezi-2019-6.jpg

Activitats

Trape-xic

El Trape-Xic és una proposta dedicada al públic familiar que ha tingut un gran èxit des del seu inici oferint un espai idoni per al públic destinatari i una programació variada. Ubicat al Jardí de l’Estació Enològica, en aquesta sisena edició, al Trape-Xic hi trobarem la companyia Itinerània amb Laberint II i Titeretú, dues instal·lacions interactives, i Strong Lady Productions ens presentarà Strong Lady, la dona forçuda. Acompanyaran la programació artística food-trucks que vestiran un espai únic de lleure i trobada per a tota la família.

El conjunt d’edificis que formen l’Estació Enològica de Reus és obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i és una mostra destacada de l’arquitectura industrial modernista. L’Estació Enològica va néixer en el marc de les actuacions impulsades després de la crisi de la fil·loxera. Tot i que es va crear el 1905 per reial ordre, no es va inaugurar fins al 1910, quan va ser la més gran de l’Estat i comptava amb la tecnologia i les instal·lacions més modernes.

Titeretú - Activitats

laberintII - Activitats


El Covador

El Covador és una iniciativa que té com a finalitat ser una vitrina on exposar el treball dels alumnes de les escoles professionals de circ i valorar alhora la feina feta en aquests centres. Hi participen l’Escuela de Circo Carampa de Madrid i l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona, amb tres espectacles de 30 minuts de durada destinats a públic familiar que es podran veure al Jardí de La Palma. El Covador dona visibilitat a joves artistes que en breu professionalitzaran la seva activitat i que seran els protagonistes de noves propostes de circ que enriquiran el nostre sector.


Exposició «Trapezi, un recorregut de circ (1997-2019)»

Durant tota la fira, Cal Massó acollirà l’exposició «Trapezi, un recorregut de circ», una mostra fotogràfica de la trajectòria de la fira. Trapezi és i ha estat aparador del circ català i de les diverses tendències del circ contemporani internacional. L’exposició vol mostrar la diversitat de la fira durant el seu recorregut: tendències artístiques, dissenys d’espai, presència a la ciutat, varietat en tècniques de circ, etc. Aquesta exposició pretén ser un resum de la trajectòria de la fira que defineixi la seva essència i mostri el valor del seu llegat al nostre territori per reforçar els seus objectius actuals.


Exposició de la imatge del Trapezi 2019 a càrrec de Jan Barceló

Les impressions originals de la imatge del Trapezi 2019 realitzada per Jan Barceló s’exposaran a Cal Massó durant la celebració de la fira.

Jan Barceló és un apassionat de l’experimentació amb processos creatius i artesanals, des d’on materialitza les seves inquietuds. Amant del circ i públic habitual del Trapezi, Barceló relaciona la filosofia que hi ha darrere de la fira, que valora el treball humà i l’ofici, amb el seu procés de treball que vincula la il·lustració i el procés d’impressió artesanal de la serigrafia. La imatge que proposa per a la 23a edició del Trapezi presenta l’arribada dels artistes de circ a la ciutat, muntats sobre l’emblemàtic elefant de la fira, amb la intenció de transmetre l’ambient circense que es respira a la capital del Baix Camp durant el Trapezi. Els personatges de la imatge fan referència a alguns dels espectacles que han passat pel festival en edicions anteriors, amb la voluntat de valorar els artistes que han fet possible la fira i donar la benvinguda als que la protagonitzaran aquest any.


Trapezi amb les escoles

Un any més, Trapezi s’acosta a les escoles i oferirà dues sessions per a alumnes de primària de les escoles de la ciutat. L’espectacle que podran veure en primícia el dijous 9 i el divendres 10 de maig  és Diòptries, de la companyia Toti Toronell. Diòptries és una coproducció de la Cia Toti Toronell, Trapezi i l’IMRC i compta amb la col·laboració de l’ICEC, Ajuntament d’Olot, Atrium Viladecans, Fira Tàrrega i el suport del Mercè Arts de Carrer (MAC) Festival.