ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Trapezi-2023-Header-5.jpg

Premis Trapezi Peces Audiovisuals 2021

Guanyadors

Categoria Experiències de circ

Peça guanyadora: “Història d’un mur” de Laura Carrau

Per la seva bona narrativa audiovisual tant en la fotografia de les imatges com en una acurada edició que provoca un interès constant. Per la seva mirada inclusiva però gens condescendent ni paternalista que trenca murs i desdibuixa fronteres sobre què ha de ser el circ i qui la de fer. Per els cossos discordants que de-construeixen els imaginaris del circ social en una proposta artística d’excel·lència. Per el seu circ de ple dret sense muralla.


Categoria Art del circ

Peça guanyadora: “Entre aguas” de Celso i Frana, cia Eia

Per la seva poètica visual, senzilla i evocadora, que ens fa partícips d’un moment íntim i transformador a través del llenguatge del circ. Per la seva poètica visual. Per presentar una sola ubicació aprofitada al màxim mostrant la bellesa tant de l’espai com de l’experiència de circ mostrada amb una gravació simple, però plena de detalls que ens ajuden a narrar la seva proposta.

Finalistes

“La niña de mis ojos”
de Cabaret Capricho
“Dones d’aigua”
de Cia Voël
“Velar la noche”
de Sofía Galliano
“Cossoc”
de Anamaria KLAJNŠČEK i Magí Serra
“Mareografía”
de Sofía Acosta

Entrega dels Premis Trapezi a Peces Audiovisuals
Dijous 13 de maig a les 14h des de Cal Massó


Aquest 2021 Trapezi proposa una nova activitat: una crida internacional per participar als Premis Trapezi Peces Audiovisuals amb la voluntat d’incentivar la producció de noves narratives de circ en aquest format a través de petites peces originals, d’entre 4 i 10 minuts, a través de dues categories anomenades Experiències de Circ i L’Art del Circ.

La finalitat dels premis és donar visibilitat, a través de l’espai audiovisual i digital, a qualsevol experiència vinculada al circ i a exploracions de com mostrar el circ en l’audiovisual.


Les categories

Experiències de Circ

Amb peces concebudes des d’un punt de vista més històric i documental que expliquin projectes, gires, història, documentació, trajectòria, experiències de circ social o que acostin els processos de creació del circ al públic general.

L’Art del Circ

Valorarà treballs centrats en l’exploració de la manera de mostrar el circ en l’audiovisual evocant la bellesa, la proesa, el risc, la superació personal, l’excel·lència tècnica, la narrativa corporal i el fet artístic del circ.


El jurat

El jurat, que serà independent i de reconegut prestigi, estarà format per perfils provinents de l’àmbit audiovisual i vinculats al circ, amb el Trapezi i amb el món de la comunicació:

  • Griselda Juncà Casasadellà (Artista de circ)
  • Carles Pitarch Sales (Juandesafinado)
  • Iolanda Fontgivell Pino (directora executiva de Trapezi)
  • Leandro Mendoza Artagaveitia (director artístic de Trapezi)
  • Neus Molina Alfonso (periodista cultural)

Presentació de propostes fins el 30 d’abril a [email protected]
El veredicte es farà públic durant la 25a edició de la Fira de Circ Trapezi, assignant un guanyador per cada categoria que rebrà una dotació de 2.000 €