ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
Ajuntament de Reus
https://www.trapezi.cat/wp-web/wp-content/uploads/Trapezi-2023-Header-5.jpg

Premis Trapezi Peces Audiovisuals

Guanyadors

Categoria Art del Circ

El frágil vientre de la bestia, de Michel Alzaga

Per la seva creativitat en l’ús de materials, capacitat de generar sorpresa, treball de preproducció, producció i edició i per la seva interactuació amb el medi/espai públic.

És una proposta que recull molts aspectes que es poden demanar a una peça audiovisual de circ. Conceptual, diversa, on s’aprecia el llenguatge del circ, bon ritme d’edició, bona preproducció, bona edició, àgil, fresca i plena de localitzacions i matisos rics.


Experiències de Circ

Memorial, de Maria Solà i Karina Tengberg

Per la seva originalitat a l’hora d’explicar un circ desaparegut i recrear imatges poètiques i alhora crítiques del circ tradicional.

S’ha considerat molt atractiu el llenguatge audiovisual, estètic i conceptual. Una molt bona peça que arrisca, que deixa entreveure la poètica de la narració allunyant-se, però, de la literalitat. Es fa valer l’intens treball de preproducció, ideació i edició.


Menció Especial del jurat Cuerpos en suspensión, de Nico Nale

Per la seva aportació a la deconstrucció de gèneres, per la seva aposta per generar debat públic des del llenguatge del circ, per la seva capacitat de traduir un espectacle de circ en una eina de provocació de reflexió social des del mateix espai de l’espectacle.

S’ha valorat la força del contingut, la voluntat de ser transformador socialment i cristal·litzar l’amplitud del context actual.


Trapezi Premis 2022 1024x777 - Premis Trapezi Peces Audiovisuals

Nova crida internacional per participar als Premis Trapezi Peces Audiovisuals amb la voluntat d’incentivar la producció de noves narratives de circ en aquest format a través de petites peces originals, d’entre 4 i 10 minuts, a través de dues categories anomenades Experiències de Circ i L’Art del Circ.

La finalitat dels premis és donar visibilitat, a través de l’espai audiovisual i digital, a qualsevol experiència vinculada al circ i a exploracions de com mostrar el circ en l’audiovisual.


Les categories

Experiències de Circ

Amb peces concebudes des d’un punt de vista històric i documental que expliquin projectes, gires, història, documentació, trajectòria, experiències de circ social o que acostin els processos de creació del circ al públic general.

L’Art del Circ

Valorarà treballs centrats en l’exploració de la manera de mostrar el circ en l’audiovisual evocant la bellesa, la proesa, el risc, la superació personal, l’excel·lència tècnica, la narrativa corporal i el fet artístic del circ.


El jurat

El jurat estarà format per perfils provinents de l’àmbit audiovisual i vinculats al circ, amb el Trapezi i amb el món de la comunicació:

  • Teresa Turiera-Puigbò Bergadà, periodista i directora de documentals
  • Erol Ileri Llordella, realitzador audiovisual
  • Pablo Domichovsky, artista de circ
  • Leandro Mendoza Artagaveitia, director artístic de Fira Trapezi
  • Iolanda Fontgivell Pino, directora executiva de la Fira Trapezi

Presentació de propostes fins el 18 d’abril a [email protected]
El veredicte es farà públic durant la 26a edició de la Fira Trapezi, assignant un guanyador per cada categoria que rebrà una dotació de 2.000 €