Ajuntament de Reus

La companyia D’Irque & Fien, David Dimitri, el col·lectiu MPTA, Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica, primeres companyies confirmades

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, torna a omplir places, teatres i carrers de Reus del millor circ nacional i internacional del 10 al 13 de maig. La 22a edició de la Fira obre avui les inscripcions a l’Espai Professional i avança també 6 de les companyies programades aquest any: David Dimitri amb l’espectacle L’homme cirque, la belga D’Irque & Fien, que presentarà Sol Bemol, el col·lectiu francès MPTA que arriba amb l’espectacle Santa Madera, i les catalanes Mumusic Circus, Cia. Soon i Amer i Àfrica.

Enguany, el Trapezi consolida l’Espai Professional que segueix donant visibilitat al sector del circ català i estatal, proporcionant un espai de feina i de trobada. Aquest any concedeix una mirada particular als models de distribució, acompanyament i col·laboració internacional que puguin facilitar i millorar la visibilitat i mobilitat de les creacions d’aquí i d’arreu. Està pensat per a professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors, productors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural. A partir d’avui i fins al 27 d’abril, tots els professionals que vulguin inscriure’s a les diverses activitats poden apuntar-se al següent enllaç: https://www.trapezi.cat/professionals/acreditacio/

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat fórmules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. Un dels principals objectius de la nova etapa que es va iniciar l’any passat, és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors de l’àmbit estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tant en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies: divendres, dissabte i diumenge.